Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, la Adevărul Live, că DNA a transmis către instanţă formalităţile necesare pentru ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, să fie dat în urmărire internaţională.

11 aug. 2014, 11:36
Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională

„Nicuşor Constantinescu părea că este în SUA, la ultimele informaţii pe care noi le-am avut în timpul judecării solicitării de arestare preventivă. Pot să vă spun că vineri au fost transmise către tribunal formalităţile pentru a fi dat în urmărire internaţională şi pentru se pune în executare mandatul. Nu ştiu dacă Ministerul Justiţiei a transmis mai departe aceste solicitări. Urmează ca autorităţile din SUA să pună în aplicare acest mandat”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Şefa DNA a precizat că nu are o confirmare oficială a faptului că Nicuşor Constantinescu a fost localizat.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Cererea de arestare a fost înaintată de procurorii DNA, care susţin că Nicuşor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Şeful CJ Constanţa a suferit o intervenţie chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autorităţile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.