Nicuşor Dan: Administraţia Firea-PSD a gestionat dezastruos problema transportului public

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susţine că cele opt autobuze hibrid anunţate de primarul general Gabriela Firea, "nu pot acoperi bilanţul ruşinos al infrastructurii STB".

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 13:23
Nicuşor Dan: Administraţia Firea-PSD a gestionat dezastruos problema transportului public

„Nu există ruşine mai mare pentru administraţia Firea-PSD decât modul dezastruos în care a gestionat problema transportului public! 8 autobuze hibrid după 4 ani la primărie nu pot acoperi bilanţul ruşinos al infrastructurii STB”, a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

El arată că în mandatul Gabrielei Firea nu a fost cumpărat niciun tramvai, iar licitaţia pentru 100 de autobuze electrice din fonduri europene a fost şi ea anulată.

„Încă o dovadă de incompetenţă administrativă”, adaugă Nicuşor Dan.

El mai afirmă că nu s-a modernizat niciun metru de linie de tramvai şi că din această cauză au loc deraieri constante, care pun în pericol vieţile bucureştenilor.

„Nu există benzi unice pentru autobuze şi troleibuze. Nu se face mentenanţă corectă pe vehiculele vechi, ci doar se cârpeşte. De aceea troleibuzele iau foc, lucru despre care Sindicatul STB a avertizat – degeaba – încă din 2017! Nu s-a rezolvat problema aerului condiţionat în vechile mijloace de transport în comun. Pe tema transportului public din Bucureşti, Gabriela Firea n-ar trebui să iasă din casă de ruşine!”, conchide deputatul independent.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziţionate cu finanţare nerambursabilă, au intrat marţi pe traseu.