Nicuşor Dan: „Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, că a semnat, cu o firmă cu 25 de ani de activitate în domeniu, contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

05 aug. 2022, 13:20
Nicuşor Dan: „Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale”

Anunţul lui Nicuşor Dan vine după ce timp de 11 ani Arena Naţională nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. De asemenea, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

„Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi: Ion Ţiriac va organiza un nou turneu WTA la Bucureşti

El a precizat că, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică. Personalul autorizat va beneficia de instruire de specialitate pentru operarea acoperişului retractabil şi a cubului video de pe arenă, a menţionat primarul.

Potrivit acestuia, firma Aurocon Romania SRL, care se va ocupa de mentenanţă, are peste 25 de ani de activitate în domeniu şi a realizat automatizarea acoperişurilor mobile pentru stadionul BC Place – Vancouver, Canada, Dubai Mall – Dubai, Emiratele Arabe Unite, Castelul Josefsburg – Kufstein, Austria, arenele de tenis Rothenbaum – Hamburg, Germania.

Citeşte şi: Revoltă după clasarea dosarului privind frauda electorală de la Sectorul 1: „O ţară întreagă a văzut-o pe Clotilde Armand printre sacii cu voturi. Putem concluziona că este intangibilă?”