Nicuşor Dan anunţă controale de amploare în Capitală. „O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren”

Nicuşor Dan a anunţat că Poliţia Locală a municipiului Bucureşti va fi reorganizată. Astfel, aproximativ 200 de oameni vor fi zilnic pe teren, cu atribuţii în ordinea publică, aceştia fiind acum în jur de 130.

01 oct. 2023, 19:50
Nicuşor Dan anunţă controale de amploare în Capitală. „O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren”
Nicuşor Dan anunţă controale de amploare în Capitală. "O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren"

Nicuşor Dan anunţă controale de amploare în Capitală. „O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren. Acum sunt cam 130. Şi asta e partea de ordine publică. Şi o să avem şi aceste servicii de control care nu funcţionează aşa cum trebuie să funcţioneze, vor funcţiona: disciplina în construcţii, mediul, taximetrie, agenţi economici”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Citeşte şi: Clotilde Armand a fost sancţionată de Poliţia Rutieră. Cu ce viteză a fost prinsă pe o stradă din Sectorul 1

Edilul Capitalei a transmis care sunt zonele cele mai vulnerabile în Bucureşti, unde ar trebui să fie Poliţia Locală: „Vreau să spun şi lucruri bune despre acest oraş. Bucureştiul este un oraş sigur. Adică, citim ştiri ce se întâmplă în Suedia, ce se întâmplă la Rotterdam. Pe ordinea publică cred că chestiunile care îi deranjează pe bucureşteni sunt fenomenul de graffiti, peste tot în oraşul ăsta vezi clădiri şi alte obiecte publice care sunt mâzgălite şi fenomenul care nu e la noi, dar putem să contribuim prin prevenţie, curăţenie în anumite zone. Asta cred că deranjează cel mai mult din punct de vedere al ordinii publice un bucureştean”.

Citeşte şi: Şoc pe piaţa imobilară: care români nu-şi mai pot închiria deloc apartamentele. Este interzis prin lege!

„Pe cerşetorie nu putem să facem mare lucru, aşa cum este legislaţia în România. Nu poţi decât să sancţionezi contravenţional, asta este atribuţia pe care Poliţia Locală o are, să sancţionezi contravenţional la nesfârşit aceeaşi persoană. Noi avem pentru fiecare dintre ei posibilitatea să îi ducem în centrele noastre sociale, unde nu vor să stea. Şi atunci nu ai dreptul legal să îl iei să îl muţi în altă parte din Bucureşti”, a mai afirmat Nicuşor Dan.