Nicuşor Dan anunţă mai multe târguri de Crăciun în Capitală. În ce condiţii vor putea fi organizate

Nicuşor Dan anunţă că anul acesta ar putea fi organizate mai multe târguri private de Crăciun, dacă regulile sanitare vor permite acest lucru. În schimb, luminiţele care vor împodobi oraşul vor fi mai puţine faţă de alţi ani.

01 sept. 2021, 08:55
Nicuşor Dan anunţă mai multe târguri de Crăciun în Capitală. În ce condiţii vor putea fi organizate

Nicuşor Dan anunţă mai multe târguri de Crăciun în Capitală. Primarul a declarat că vrea ca anul acesta bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă.

Nicuşor Dan anunţă mai multe târguri de Crăciun

Primarul Capitalei a anunţat că în iarna aceasta Bucureştiul va avea mai puţine luminiţe de Crăciun.

„Am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, a declarat primarul la B1 Tv.

În schimb, edilul a declarat că anul acesta luminiţele de Crăciun vor fi foarte puţine deoarece consideră că este mult mai important să aloce banii pentru diminuarea traficului, a poluării şi să rezolve problemele cu încălzirea.

Citeşte şi Nicuşor Dan şi-a făcut bilanţul, la 10 luni de mandat ca primar al Capitalei. „Bucureştiul, aşa cum l-am preluat, era un pacient la terapie intensivă”

„Luminiţele vor fi foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea”, a precizat primarul.

Reamintim că marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul i-a asigurat pe bucureşteni că anul acesta vor îngheţa mai puţin în apartamente, precizând că au fost făcute mai multe lucrări de întreținere la reţeaua de termoficare în această vară.

„Promisiunea a fost că iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută și asta se va întâmpla. Lucrul nou este că s-au făcut mai multe lucrări de întreținere în această vară. Au fost mai multe întreruperi în cartiere, dar e mai bine vara decât iarna. Și sunt în lucru procedurile pentru centrala provizorie. Așa cum am spus, am luat un sistem în stare de colaps – Cât timp îți ia să te îmbolnăvești atât îți ia să îți revii”, a spus edilul în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul a mai explicat de ce aproximativ 1200 de blocuri din Capitală nu au apă caldă până vineri dimineaţă.

„Sunt nişte avarii la reţeaua principală, de asta trebuie întreruptă alimentarea cu agent termic pe întreaga această reţea principală. E mai bine să asumi şi să faci lucrările astea vara, când e un disconfort, dar nu e aşa de mare cum este dacă l-ai face iarna”, a precizat primarul.

Întrebat de jurnalişti despre proiectul de lege promulgat de preşedintele României care prevede că întreruperile de apă caldă şi căldură în timpul iernii sunt interzise, edilul general a precizat că diferenţa este mare „între un text pe o hârtie şi o conductă din teren”.

Citeşte şi Nicușor Dan le dă ultimatum angajaților de la ALPAB: Săptămâna aceasta e decisivă. Ori vom face angajări, ori reducem foarte mult numărul lor