Nicuşor Dan anunţă schimbări pentru toţi şoferii din Capitală. Va fi propus un nou regulament de parcare

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat miercuri că proiectul noului regulament de parcare din Capitală va fi prezentat până la sfârşitul acestui an.

29 sept. 2021, 23:24
Nicuşor Dan anunţă schimbări pentru toţi şoferii din Capitală. Va fi propus un nou regulament de parcare

Nicuşor Dan susţine că astfel vor fi asigurate pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete.

„Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunţă la maşină, pentru că transportul public nu merge. Nerenunţând la maşină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcţie de caz, şi atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public. Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile. O să vedeţi foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a declarat Nicuşor Dan, la TVR 1, conform Agerpres.

Deocamdată, primarul general a dat de înţeles că nu poate oferi mai multe informaţii despre noul regulament de parcare. Acesta va fi prezentat doar în momentul în care se va ajunge la un acord în Consiliul General.

Edilul Capitalei a estimat că noul regulament va fi prezentat până la sfârşitul anului.

„O să ne permită să avem spaţii pentru banda unică şi pentru pistele de biciclete”, a mai precizat el.

Citeşte şi: Nicuşor Dan aruncă vina pe administraţia Gabrielei Firea pentru nereuşitele sale în primul an de mandat. „În ultimele 11 luni am reuşit să evităm falimentul. Am plătit datoriile vechii administraţii pentru târguri şi bâlciuri”

Nicuşor Dan, noi explicaţii despre problemele din traficul din Bucureşti

„Dacă vorbim de trafic, haideţi să ne uităm 20 de ani în urmă, ce s-a întâmplat 20 de ani în Bucureşti, care sunt marile investiţii şi cum rezolvă ele problemele. S-a mai pus un pod aici, colo, dar nu s-a rezolvat problema de ansamblu.

Acele soluţii structurale sunt două mari şi una mijlocie. Una este pe partea rutieră să ai mari ieşiri spre şoseaua de centură şi ăsta e un proiect pe care l-am început împreună cu CJ Ilfov şi Ministerul Transporturilor, dar suntem la baza de proiect. Până vom reuşi să avem acele ieşiri pe şoseaua Timişoara, o să dureze trei ani ca să avem obiectul”, a mai precizat Nicuşor Dan, la TVR.

„Al doilea e să facem trenul metropolitan. Avem linie de cale ferată. Unele trebuie modernizate. Trebuie să punem staţii pe ele (…) El o să fie folosit de oamenii care locuiesc în Ilfov şi lucrează în Bucureşti”, a explicat edilul Capitalei.

Întrebat în cât timp va deveni proiectul funcţional, primarul general a spus că trenul metropolitan va deveni realitate în 2024.

Citeşte şi: Cu 87 de zile înainte de Crăciun, Nicuşor Dan e preocupat să planteze flori în Parcul Cişmigiu. Primarul general, ironizat de internauţi: „Abia când plantezi panseluțe în mijlocul unui coteț, te poți numi cu adevărat un politician român”