Nicuşor Dan voia să interzică pelerinajul de Sfântul Dumitru: Ar fi fost mai bine să nu fie organizat

Nicuşor Dan a declarat că ar fi fost mai bine ca pelerinajul de Sfântul Dumitru să nu aibă loc, ţinând cont de numărul mare de infectări cu coronavirus in ultima perioadă. Reamintim că primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a aprobat, joi, un protocol cu Patriarhia Română pentru organizarea pelerinajului în perioada 25-27 octombrie.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 18:10
Nicuşor Dan voia să interzică pelerinajul de Sfântul Dumitru: Ar fi fost mai bine să nu fie organizat

„Din păcate, în ziua de Sfântul Dumitru, când o să vină cea mai multă lume la pelerinaj, nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar, Gabriela Firea. Bineînțeles că există o necesitate de comuniune religioasă pentru foarte mulți dintre noi, însă în această situație excepțională, când există pericolul de răspândire a acestei boli, trebuie să fim cu toții rezonabili și responsabili. Ar fi fost mai bine ca pelerinajul să nu fie organizat. E un lucru bun că s-a anulat procesiunea.

Nu e posibil să prevezi câte persoane vor veni la un moment dat. Eu cred că în acest an, în condițiile foarte speciale în care ne aflăm ar fi fost bine ca această ceremonie religioasă să nu aibă loc”, a declarat Nicușor Dan la B1 tv. 

Reamintim că primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a aprobat, joi, un protocol cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj de Sfântul Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie. La sărbătoare vor putea participa numai persoane din Bucureşti.

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou va fi organizat în zona Patriarhiei.

Reguli de igienă şi distanţare la Pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou

Din protocol reiese că persoanele care stau la coadă vor trebui să respecte o distanţă de 1,5 metri una faţă de cealaltă, acest lucru fiind marcat. De asemenea, pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri prin care oamenii sunt sfătuiţi să păstreze distanţa şi respectarea normelor igienico-sanitare.

„Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat”, se mai stipulează în protocol.

Condiţii riguroase la pelerinajul la Sf Dimitrie: durata de expunere a moaştelor va fi redusă, iar racla va fi igienizată frecvent

În urmă cu aproape două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis o reacţie la anunţul „interzicerii arbitrare” a pelerinajului prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Vasile Bănescu consideră că lipsa dialogului interinstituţional şi a cooptării unor experţi în domenii conexe ale zonei politicului şi sănătăţii publice denunţă „un excesiv superior dispreţ faţă de realitatea socială imediată”.

 

 


loading...