Nicuşor Dan are un avans de aproape 9 la sută în faţa Gabrielei Firea – sondaj Inscop

Nicuşor Dan ar fi votat de 54,5 la sută dintre bucureştenii care ar veni să-şi exprime opţiunea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în vreme ce Gabriela Firea ar fi aleasă de 45,6 la sută dintre aceştia. Asta arată un sondaj Inscop realizat în București, în perioada 20-26 iunie, la comanda PNL, relatează G4media.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 07:38
Nicuşor Dan are un avans de aproape 9 la sută în faţa Gabrielei Firea – sondaj Inscop

Sondajul indică o diferenţă de 8,8 puncte procentuale între cei doi candidaţi, în situaţia în care Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea – de PSD, Pro România și ALDE.

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion, notează G4Media.

56,1% dintre repondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului Inscop, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Ciolacu o atacă dur pe Violeta Alexandru, care a spus că Firea nu e susţinută de PSD la locale: „Doar o mincinoasă care dezinformează”

Potrivit sursei citat,e toate partidele au acceptat ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie. Până în prezent, există doar doi candidați anunțați oficial: Nicușor Dan (susținut de PNL, USR și PLUS) și Gabriela Firea (susținută de PSD). Pro România, ALDE și PMP nu au anunțat oficial pe cine susțin în această cursă.

La sondajul realizat de Inscop au participat 1120 de persoane, iar datele au fost culese în urma interviurilor telefonice. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.