Nicușor Dan defrișează „pădurea” de palmieri a lui Negoiță, din centrul Bucureștiului. Primarul general a mers în Piața Unirii: „E sfidare! Am vorbit cu el despre asta!”

Scandalul palmierilor de la Piața Unirii din București continuă: Nicușor Dan susține că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, doar încearcă să-l șicaneze. 

15 mai 2023, 13:58
Nicușor Dan defrișează „pădurea” de palmieri a lui Negoiță, din centrul Bucureștiului. Primarul general a mers în Piața Unirii: „E sfidare! Am vorbit cu el despre asta!”

Oficialul PMB susține că Robert Negoiță ar trebui să-și vadă de lucrările din Sector, nu de raza unde Municipalitatea are competență.

„După cum știți, domnul Negoiță are zeci de abateri de acest gen.

Am avut o discuție cu domnul Negoiță acum un an în care mi-a spus că vrea să pună niște copaci în Piața Unirii. Toată lumea se aștepta ca Primăria Sectorului 3 să fie cu toate hârtiile la zi.

Bucureștiul are numeroase probleme. Cea mai mare dintre ele e că nu se respectă legea. Aici e vorba de sfidare. Când primarul Municipiului București îți spune să te oprești și tu continui, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a comentat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a dat ordin: scoate palmierii montați ilegal în opinia PMB, montați de către Robert Negoiță, primarul de la Sectorul 3

Primarul general, Nicușor Dan, a dat dispoziție ALPAB să extragă palmierii plantați ilegal în zona Unirii de lucrătorii Primăriei Sector 3, potrivit unui anunț de presă al Primăriei Generale.

ALPAB va scoate arborii fără să-i vătămeze și vor umple cu pământ găurile rămase pentru a aduce terenul la același nivel, a primis PMB.

„Această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București). Menționăm că Primăria Sectorului 3 a resistematizat zona fără a avea documente legale”, se arată în anunțul Primăriei Generale.

Robert Negoiță le-a transmis cetățenilor că acești palmieri sunt aclimatizați și pot rezista la temperaturi de minus 15-20 de grade Celsius și că au costat „foarte puțin, până într-o mie de lei bucata, cu transport și TVA inclusă”. În plus, acesta a dat asigurări că vor rezista în București și a spus că în cazul în care vor fi temperaturi scăzute, aceștia pot fi protejați.