Răzbunare ca în junglă! Nicușor Dan defrișează palmierii lui Robert Negoiță abia plantați în Piața Unirii. „Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, scoate palmierii puși de Robert Negoiță în Piața Unirii din București fiindcă lucrarea este una "ilegală".

15 mai 2023, 12:48
Răzbunare ca în junglă! Nicușor Dan defrișează palmierii lui Robert Negoiță abia plantați în Piața Unirii. „Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe”

Primăria Capitalei a transmis, printr-un comunicat, că a cerut Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) să scoată palmierii de la Piața Unirii începând cu ora 13, „fără să-i vătămeze”. Găturile rămase vor fi umplute cu pământ pentru ca terenul să fie adus la același nivel.

„În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai a.c., din dispoziția primarului general, Poliția Locală a sistat acțiunea de plantare a palmierilor. Această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București)”, precizează Primăria Capitalei.

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a vizitat luni zona de la Unirii unde Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a plantat palmieri. „Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, a spus viceprimarul Horia Tomescu.

„Robert Negoiță a făcut lucrări ilegale. Am venit la fața locului pentru a găsi o soluție ca să aducem terenul la starea inițială”, a declarat Horia Tomescu, care a precizat că palmierii vor fi scoși în cursul zilei de luni.

Citește și Robert Negoiţă a pus palmieri în Piaţa Unirii. Cât costă arborii exotici plantaţi lângă magazinul Unirea VIDEO

Viceprimarul a mai spus că Negoiță profita de legislația încurcată ca să facă astfel de schimbări în centrul Capitalei.

„De prea mult timp primarul Negoiță profită de faptul că legislația este încurcată și continuă să facă amenajări aici. Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță. Încercăm să oprim invazia kitsch-ului primarului Negoiță”, a mai spus viceprimarul Tomescu.

Robert Negoiță: „Uitați cu ce surpriză venim”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a plantat palmieri în Piața Unirii, vizavi de magazinul Unirea. Tot acolo a amenajat și trotuarele și câteva spații verzi, fără să aibă acordul Primăriei Capitalei.

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii avem palmieri deja, colegii pun aceste plante care ne plac așa de mult, cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara țării, în zone mai exotice. Uitați cât de frumoși sunt, cât de bine arată, sunt plante aclimatizate.

Tocmai ce au fost plantați, sunt legați sus și o perioadă vor rămâne așa împachetați pentru că trebuie să aibă un confort cât mai bun. Au suferit și suferă la transplantare, au fost aduși de la distanță mare”, a anunțat primarul într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

Citește și S-au aprins luminile de sărbători în Sectorul 3 al Capitalei. Primarul Robert Negoiță anunță premiera din acest an: „Am împodobit bulevardele cu luminițe, nu doar parcurile”

Robert Negoiță a precizat că a cheltuit puțini bani pe palmieri, doar unul costând până într-o mie de lei.

„Și, da, costă doi lei, costă foarte puțin, până într-o mie de lei bucata cu transport și TVA inclus. Dacă găsiți un preț mai bun la plante atât de mari, vă rog să-mi aduceți la cunoștință că sunt foarte interesat. Avem garanția că dacă unul moare, va fi înlocuit cu o plantă sănătoasă. Ne dorim nu numai să avem cât mai mult verde, ci și cât mai multă diversitate și cât mai frumos. Palmierii chiar sunt frumoși și am mari speranțe că vor crește mari, vor fi sănătoși și îi vom avea o perioadă lungă”.

Primăria Sectorului 3 a primit o amendă de 10.000 de lei din partea Primăriei Capitalei pentru lucrările efectuate în Piața Unirii, pe motiv că au fost făcute fără autorizație. Zona respectivă e administrată de municipalitate.

Primăria Sectorului 3 a afectat și alte lucrări fără acord de la Primăria Capitalei

Primăria Sectorului 3 nu e la prima abatere de acest gen. Din toamnă, a schimbat bordurile pe anumite porțiuni din Piața Unirii, a reconfigurat refugiile pentru pietoni, a amenajat spații verzi și a plantat copaci. Mai mult, recent a spart dalele de granit de pe trotuarul din fața magazinului Unirea, care fuseseră reparate în 2022 de Primăria Capitalei și le-a înlocuit cu pavele de beton.

”Administrația Străzilor nu realizează, în prezent, lucrări de schimbare a bordurilor în fața magazinului Unirea, Administrația Străzilor nu a dat acord pentru acest tip de lucrări.

Lucrările respective au fost executate fără autorizație de construire, iar Sectorul 3 al Municipiului București a fost sancționat contravențional, în baza art. 26, alin. 1, lit. a, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu 10.000 lei.

Totodată, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dispus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială”, a transmis Primăria Capitalei pentru HotNews.ro.