Nicuşor Dan: „Bucureştiul trebuie transformat în principalul oraş al sud-estului european”

Nicuşor Dan îşi continuă pre-campania şi a acordat luni un amplu interviu video, în care a detaliat planurile sale pentru Primăria Bucureştiului, în caz că va câştiga alegerile locale din această toamnă.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 11:49
Nicuşor Dan: „Bucureştiul trebuie transformat în principalul oraş al sud-estului european”

Candidatul coaliţiei partidelor de dreapta, PNL-USR-PLUS-PMP, a fost invitat în studioul G4Media, unde a vorbit despre soluţiile pe care le are în vedere pentru problemele stringente ale capitalei, cum ar fi traficul, dar şi despre planurile sale pe plan politic.

„Una este ce vrem să facem din orașul ăsta și aici răspunsul vizează opt ani și nu patru ani și răspunsul scurt este – centrul sud-estului european din punct de vedere al business-ului, academic, cultural, IT și industrii creative. Trasformat în principalul oraș al sud-estului european, astfel încât copiii noștri, când își vor pune opțiunea rămân sau nu rămân în România, să spună „Da, Bucureștiul este un oraș la fel de interesant ca orașele occidentale în care aș putea să merg să locuiesc și să muncesc. Vreau să rămân în București!”, a spus candidatul dreptei.

În trebat despre mandatul Gabrielei Firea, Nicuşor Dan a fost mai puţin dur decât de obicei găsindu-i mai mult greşeli de strategie politică, în ideea în care în mare parte din mandatul său, actualul primar a fost implicat în contre cu guvernul.

„A cheltuit 4 miliarde de euro și nu se vede. Altfel spus, nu a rezolvat niciuna din problelmele structurale ale orașului și nici măcar nu a început rezolvarea acestor probleme. Tot mandatul ei a fost un conflict permanent cu niște dușmani reali sau inventați, de la Guvern până la CNSC sau la justiție chiar, și un întreg scandal care n-a dus la nimic.”, susţine Nicuşor Dan.

Referitor la problema traficului rutier, candidatul la Primăria Capitalei crede că o soluţie ar putea fi dezvoltarea în mai multe zone limitrofe, astfel încât să se slăbească presiunea pe anumite puncte sufocate în acest moment, cum ar fi zona Pipera.

„Trebuie să mutăm presiunea de pe Pipera, astfel încăt să nu mai avem în fiecare zi acest flux de oameni care dimineața se duc în Pipera și seara se întorc. Trebuie să dezvoltăm zona de sud a orașului, susțin ideea inelului median sud, care să conecteze aceste terenuri care sunt momentan libere acolo, deci totul este despre dezvoltare.”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Daca castigati Primaria, vă mai vedeți implicat în politică sau vă veți dedica exclusiv administrației?

„Voi dedica 99% din timpul meu administrației pentru că orașul acesta are probleme structurale mari nerezolvate în zeci de ani care necesită foate multă energie de la foarte mulți oameni. 99 la sută e totuși foarte mult…1 la sută din timpul unui om nu este suficient ca să conducă un partid. Răspunsul este nu mă interesează. Mă interesează să mă dedic administrării acestui oraș”, a declarat în încheiere candidatul dreptei la Primăria Bucureşti.

Citeşte şi: Gabriela Firea, mesaj dur la patru ani de mandat: „Nu sunt bani de pensii şi alocaţii? Unde se duc împrumuturile acestui guvern?”