Nicuşor Dan, corigent la administraţie

Cunoscutul activist pe probleme de patrimoniu cultural al Capitalei, Nicușor Dan, a fost declarat respins tocmai la domeniul în care susține că se pricepe. El nu a luat nici măcar notă de trecere la concursul pe care l-a dat pentru o funcție de director în Ministerul Culturii, potrivit cetateanul.net.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 07:04
Nicuşor Dan, corigent la administraţie

Chiar în timp ce pregătea prima bătălie pentru Primăria Bucureștiului, Nicușor Dan a candidat şi pentru funcţia de șef al Direcției Patrimoniu Cultural, din cadrul Ministerului Culturii. 

Funcția pe care s-a zbătut să o obțină i-ar fi permis să controleze modul de autorizare a construcțiilor atât a celor din București, cât și din țară.

Postul de director al Direcției Patrimoniu Cultural, din cadrul Ministerului Culturii, a fost scos la concurs în 2011, pe când Nicușor Dan se pregătea să dea bătălia pentru București, el chiar înscriindu-se în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei.

El și-a depus dosarul alături de alți doi candidați, dar la examen s-au prezentat doar el și Daniel Ioan Cherecheș. Cel din urmă a câștigat concursul. Deapartajarea s-a făcut dealtfel chiar de la proba scrisă, cea eliminatorie, unde Nicușor Dan nu a obținut notă de trecere. Astfel, din punctajul maxim de 100 de puncte, Nicuşor Dan a obținut doar 39.4 puncte, cu mult sub Cherecheș, care a primit 93.80 puncte, potrivit sursei citate.