Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis. „Colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul și cu Președintele României e esențială pentru a reuși”

Primarul general Nicuşor Dan a declarat, după întâlnirea de sâmbătă cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că discuţiile au avut ca subiect principal colaborarea dintre instituţii pentru ca Bucureştiul să poată absorbi o sumă importantă din cei 80 de miliarde de euro, puşi la dispoziţie de UE pentru România.

05 dec. 2020, 15:54
Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis. „Colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul și cu Președintele României e esențială pentru a reuși”
Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni

Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis. Primarul general a publicat un mesaj pe Facebook în care a explicat ce a discutat cu preşedintele României la Palatul Cotroceni.

„Am avut azi o discuție foarte utilă cu Președintele Klaus Iohannis, axată pe soluțiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul că Bucureștiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție României de către Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare și colaborare inter-instituțională.

În același timp, am apreciat faptul că am putut afla, direct de la președinte, detalii despre experiența lui de succes ca primar al Sibiului, în special în ceea ce privește atragerea fondurilor europene și investițiile în domeniul infrastructurii”, a precizat Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. „Avem o șansă extraordinară pe care trebuie s-o valorificăm”

Edilul Capitalei este încrezător că fondurile europene de care va beneficia România vor putea rezolva marile probleme ale oraşului.

„Buna absorbție a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureștiului – de la situația termoficării și poluare la problema traficului rutier și a îngrijirii sănătății. Avem o șansă extraordinară pe care trebuie s-o valorificăm în următorii patru ani, iar colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul și cu Președintele României e esențială pentru a reuși”, a mai precizat Nicuşor Dan.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discuţia cu Nicuşor Dan a fost una „aplicată”.

„Tocmai am încheiat întâlnirea cu Nicușor Dan, o discuție bună, aplicată. Domnul primar general mi-a prezentat problemele cele mai grele de la preluarea mandatului, soluțiile pe care le vede. Am fost foarte bucuros să văd că primarul are soluții, abordări constructive. E evident că unele dintre aceste probleme pot fi soluționate dacă se folosesc bani europeni, dacă se construiesc finanțări potrivite”, a afirmat preşedintele României.

Citeşte şi: Klaus Iohannis și Nicușor Dan, întâlnire de gradul zero la Palatul Cotroceni, cu o zi înainte de alegeri. „Nu uitați! Mâine mergeți la vot”