Nicuşor Dan explică de ce nu a fost ales Vlad Voiculescu viceprimar al Capitalei. Când are loc prima şedinţă a CGMB

Nicuşor Dan invocă prevederi din Codul Administrativ pentru a explica de ce Vlad Voiculescu nu a fost ales încă viceprimar general al Capitalei. Edilul a anunţat că prima şedinţă de Consiliului General al Municipiului Bucureşti va avea loc miercuri, 2 decembrie.

26 nov. 2020, 14:26
Nicuşor Dan explică de ce nu a fost ales Vlad Voiculescu viceprimar al Capitalei. Când are loc prima şedinţă a CGMB

Nicuşor Dan a declarat că prima ședință de Consiliu General al Municipiului București va fi miercuri, 2 decembrie.

„Prima ședință de Consiliu (General al Municipiului București -n.r.) va fi miercuri, 2 decembrie”, anunță primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan explică de ce Vlad Voiculescu nu e încă viceprimar

Primarul Capitalei a reamintit de prevederea din Codul Administrativ potrivit căreia nu se aleg viceprimarii până la validarea tuturor consilierilor.

„Unde e greșeala în Codul administrativ? Greșeala a fost că validarea se face în două etape”, adaugă priarul general al Capitalei.

Reamintim că Vlad Voiculescu, cel care candidează pentru funcţia de vicepremier al Capitalei din partea USR-PLUS a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban.

„Știu că din punct de vedere politic ar fi mai înțelept să tac dar nu pentru politica de acel fel am decis să renunț la proiectele mele și să candidez. V-am promis că voi fi viceprimar: nu sunt încă și mi se pare de datoria mea să vă explic de ce am pierdut deja 2 (două) luni fără să pot demara vreun proiect.

Da, săptămâna aceasta se fac 2 (două) luni de la alegerile istorice din București care au scăpat capitala de Firea și întregul grup infracțional organizat cocoțat la vârful administrației capitalei.

Tot săptămâna asta se împlinesc 2 (două) luni de când votul bucureștenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat – așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat – responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor.

Citeşte şi Nicuşor Dan s-a răzgândit în privinţa testării în masă: E bine să facem o testare masivă cu teste rapide pentru COVID

Explicația pentru toate acestea este de găsit nu în codul administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună. La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc și iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcționării statului: Codul Administrativ.

Pe rând, cu argumente:

(1) ABUZIV -> pentru că modificarea unei legi fundamentale a fost făcută peste noapte, fără niciun fel de consultare, prin ordonanță de urgență; regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului, mai precis după ce anumite consilii deja își aleseseră viceprimarii.

(2) ELECTORAL interesat -> pentru că nu e un secret că PNL acționează doar electoral, că își dorește toată puterea și că încearcă să amâne până după alegerile din 6 Decembrie orice negociere.

(3) IRESPONSABIL -> pentru că blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS în București), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane – viceprimari, comisii, etc. – trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condițiile date va fi dificil) și perpetuează starea de fapt din perioada Firea PSD”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.