Nicuşor Dan, fotografiat în noul tramvaiul 41: „Este un moment de bucurie pentru Bucureşti”

Nicuşor Dan a fost fotografiat în noul tramvaiul 41. Primarul general al Capitalei a făcut o scurtă călătorie cu unul dintre cele 15 tramvaie noi ce au fost puse în circulaţie, sâmbătă, pe linia 41 din Bucureşti.

10 dec. 2022, 16:20

Nicuşor Dan, fotografiat în noul tramvaiul 41. „Este un moment de bucurie pentru Bucureşti, primele 15 din cele 100 de tramvaie pe care le avem contractate cu Astra Arad. În afară de cele 100 de tramvaie, mai avem în ultima fază a achiziţiei 100 de autobuze electrice, bani europeni, ca tramvaiele, 100 de troleibuze, bani din fondul de mediu.

De asemenea, o să lansăm curând achiziţia pentru 22 de troleibuze, pentru care ne-a fost acceptată finanţare prin PNRR şi, de asemenea, am mai depus şi solicitări, dar suntem în competiţie cu alte localităţi, pentru alte 44 de alte tramvaie şi solicitare de finanţare pentru 150 de alte autobuze„, a afirmat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Gigi Becali, în război cu Nicuşor Dan: „Am pus sechestru pe conturile Primăriei. Nu mai are nicio şansă”. La mijloc este o sumă importantă de bani

Nicuşor Dan, fotografiat în noul tramvaiul 41

Primarul general al Capitalei a mai spus că investiţiile sunt estimate la 1 miliard de euro, bani europeni sau nerambursabili atraşi pentru Bucureşti.

Am încercat în anii aceştia să ne concentrăm pe lucrurile importante, 200 de milioane de euro aceste tramvaie, 500 de milioane de euro pentru care am lansat achiziţia – modernizarea liniilor de tramvai, 200 de milioane de euro investiţii în reţeaua de termie, pentru care am atribuit deja şi s-a început proiectarea şi din primăvară o să vedeţi lucrările, 50 de milioane de euro autobuze electrice, 50 de milioane de euro troleibuze.

Asta înseamnă 1 miliard de euro bani europeni sau nerambursabili pe care îi atragem prima oară pentru Bucureşti şi asta cred că trebuie să facă primarul”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a aprins luminițele în București

De Ziua Națională, 1 Decembrie, luminițele festive specifice „lunii cadourilor” au fost aprinse. Iată cât de mulți bani au costat achizițiile primarului Nicușor Dan.

Beculețele pentru perioada sărbătorilor au costat ZERO lei. Nicușor Dan a decis că nu există motive să fie schimbate cele de anul trecut. Astfel, pentru iarna 2022/2023, PMB a montat aceleași instalații.

La momentul achiziției, becurile au costat 1,3 milioane de lei. Sunt formate din becuri led, care ajută la economisirea energiei. Astfel, consumul estimat e de 35.000 kw pentru toată luna decembrie, deci de 200 ori mai puțin decât consumul electric din București.

Pa timpul nopții, instalațiile vor fi stinse. În plus, ele nu vor mai fi ținute până în februarie-martie, ci vor fi strânse la începutul lui ianuarie.

În Sectorul 6, condus de primarul PNL Ciprian Ciucu, s-a produs o schimbare. Arterele nu au mai fost luminate. Decorațiunile pot fi văzute doar din parcuri.

În 2018-2019, luminițele de Crăciun au costat peste 6 milioane de lei. La acea vreme, Gabriela Firea se afla în funcție.

Iluminatul festiv are un rol important în marcarea unor evenimente sau sărbători care nu poate fi neglijat din perspectiva creșterii performanței sociale a serviciului”, declara Gabriela Firea.