Nicușor Dan, gata de alegeri: „Până la finalul anului vor veni 100 de autobuze electrice!” / Atac la adresa Gabrielei Firea

Nicușor Dan se pregătește de alegeri. Primarul a ieșit public pentru a anunța realizările din mandat. El a profitat de ocazie pentru a ataca fostul edil, Gabriela Firea, favorit să revină la PMB.

03 iul. 2023, 21:37
Nicușor Dan, gata de alegeri: „Până la finalul anului vor veni 100 de autobuze electrice!” / Atac la adresa Gabrielei Firea

Nicușor Dan jubilează. Primarul susține că Primăria gestionează finanțele mai bine ca niciodată.

„A fost făcut un audit. Fitch ne-a dat 4 trepte peste ratingul României și imediat după, am împrumutat 550 de milioane. Vom rostogoli niște credite. Ne vom clarifica câți bani vom lua din fonduri europene pentru modificarea liniei de tramvai, achiziționarea de tramvaie noi etc. (…)”, a comentat Dan, luni seara, 3 iulie, la B1 TV.

Nicușor Dan se plânge că PMB stă la mila Guvernului, pentru realizarea bugetului, în timp ce primăriile de sector se bucură de stabilitate financiară mult mai mare. Astfel, edilul local solicită schimbarea legii. Întrebat dacă nu cumva PMB ar trebui să cedeze mai multe proiecte primăriilor de sector, Dan a răspuns:

„E un dezechilibru pe care l-am semnalat de mult timp, care funcționează de 20 de ani. Nu prea vor ei… (n.r. – ele, primăriile) Sunt reparațiile la magistralele de apă caldă, de căldură. E dificil să le împarți. Sunt pe marile linii de tramvai, e dificil să le împarți, achiziția de tramvaie, troleibuze – e dificil să le spui primăriilor de sector să le achiziționeze ele”, a comentat fondatorul USR.

Ce achiziții publice pregătește Nicușor Dan

Nicușor Dan susține că într-un final, a reușit să facă achizițiile pentru transportul în comun, achizițiile cu care Gabriela Firea a dat chix.

„Până la finalul anului vor veni 100 de autobuze electrice. Am mai făcut după două achiziții eșuate (n.r. – ale Gabrielei Firea)… Vor veni 100 de troleibuze din Polonia, de la compania Solaris

(…) Eu m-am pronunțat pe un singur lucru – puteam să vem cu 3 ani înainte tramvaiele, pentru că a insistat (n.r. – Gabriela Firea, fostul primar) să meargă pe o achiziție respinsă de instanță – a vrut cu o firmă din Turcia, respinsă de instanță”, a mai punctat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei și-a mai luat un angajament:

„La începutul acestei toamne circulăm pe pasajul Doamna Ghica”, a mai transmis Nicușor Dan, pentru sursa citată.