Nicușor Dan i-a retras atribuţiile executive viceprimarului general al Capitalei Stelian Bujduveanu: ”PNL a decis să formeze o altă majoritate cu PSD”. Ciucă: O decizie copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva

Primarul Capitalei Nicuşor Dan i-a retras principalele atribuţii executive ale viceprimarului general al Bucureştiului, liberalul Stelian Bujduveanu. Edilul general a motivat că PNL a decis să formeze o altă majoritate cu PSD, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care „nu se mai potriveşte cu poziţia pe care domnul viceprimar PNL o avea”.

20 mart. 2024, 13:43
Nicușor Dan i-a retras atribuţiile executive viceprimarului general al Capitalei Stelian Bujduveanu: ”PNL a decis să formeze o altă majoritate cu PSD”. Ciucă: O decizie copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a retras principalele atribuţii executive viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), a informat PMB.

„Timp de trei ani, a existat o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, formată din PNL, USR şi PMP.  Acum PNL a decis să formeze o altă majoritate alături de PSD care nu se mai potriveşte cu poziţia pe care domnul viceprimar PNL o avea. Este ilogic ca viceprimarul să fie simultan şi în opoziţie cu Primarul General şi să lucreze în aparatul de specialitate al Primarului”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu a pus diagnostic Capitalei: Cancer. ”Aveți în față un supraviețuitor al acestei boli, vă fac o mărturisire dureroasă pentru mine, dar vă spun că vom învinge. Dintr-un oraș bolnav vom scoate unul sănătos”

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, a coordonat până în prezent domenii precum transporturile, patrimoniul, relaţia cu Administraţia Străzilor Bucureşti şi Societatea de Transport Bucureşti, atribuţii care au fost preluate de primarul General, mai spune sursa citată.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre candidatul Coaliției, Cătălin Cîrstoiu: „Domnul doctor nu vrea Primăria Capitalei pentru el, o vrea pentru cetățenii Bucureștiului”

Întrebat despre această situație, președintele PNL Nicolae Ciucă a spus că i se pare că Nicușor Dan a luat ”o decizie copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva”.

”Am discutat cu președintele filialei, Sebastian Burduja, și am aflat. Mi se pare o decizie copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva. Nu poți să privezi un viceprimar care este ale și să-l lași să nu mai facă nimic. Înseamnă că îl plătim să stea. Dacă dumnealui asta a decis, îi respectăm decizia”, a spus Nicolae Ciucă.