Nicușor Dan, încântat de cum arată parcurile bucureștene: „Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele”

Nicușor Dan s-a declarat mulțumit de calitatea spațiilor verzi din parcurile bucureștene, adăugând că în acest an putem merge în oricare dintre ele fără probleme.

04 iul. 2022, 21:20
Nicușor Dan, încântat de cum arată parcurile bucureștene: „Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a dezvăluit că problemele cu spațiul verde din parcurile Capitalei au fost anul trecut, când nu a mai avut cine să le îngrijească. Anul acesta, însă, „este mulțumitoare calitatea”.

„În ceea ce privește calitatea spațiilor verzi, a fost un moment în vara anului trecut când a fost o trecere nefericită de la companiile municipale de care vorbeam. Municipalitatea a înființat trei companii și când aceste companii au fost închise, nemaifiind funcționari procedura de achiziție în privat a început de 8-9 luni nu s-a încheiat încă, nu a mai avut cine.

Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele. Problemele Herăstrăului sunt două: calitatea aleilor, pentru care o să intervenim când o să avem bani și o să avem bani anul acesta și faptul că există maluri de lac prăbușite. Pentru asta nu avem bani anul acesta. Sunt prăbușite de ani de zile”, a declarat Nicușor Dan la B1TV.

Nicușor Dan a explicat de ce nu poate fi o calitate mai bună și a străzilor din București. „Dacă ne uităm la calitatea străzilor o să vedem că prima oară noi facem marcaje rutiere. Pe calitatea marcajelor suntem mult mai buni pentru că nu s-au făcut de 4-5 ani. Pe calitatea străzilor suntem așa și așa, cum au fost mereu, pentru că e scump și nu avem banii aceștia. Când o să îi avem, prefer să încep pe reabilitarea liniilor de tramvai”.

Citește și Parcul Cișmigiu, într-o stare deplorabilă. Mihai Morar: „În cel mai bogat oraș al României suntem plini de sărăcie. N-am văzut niciun oraș la fel de murar cum e Bucureștiul”

Citește și Clipe de groază în Parcul Cişmigiu. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă. „S-ar fi prăbuşit peste copii. Toţi fugeau şi ţipau”