Parcul Cișmigiu, într-o stare deplorabilă. Mihai Morar: „În cel mai bogat oraș al României suntem plini de sărăcie. N-am văzut niciun oraș la fel de murdar cum e Bucureștiul”

Bucureștenii se plâng tot mai des de mizeria din parcurile bucureștene. Spațiile verzi și locurile de joacă în care mulți copii își petrec zilele de vară sunt într-o stare deplorabilă.

04 iul. 2022, 21:07
Parcul Cișmigiu, într-o stare deplorabilă. Mihai Morar: „În cel mai bogat oraș al României suntem plini de sărăcie. N-am văzut niciun oraș la fel de murdar cum e Bucureștiul”

Parcul Cișmigiu e unul dintre parcurile care par să fi fost uitate. Nimeni nu mai are grijă să-l curețe și să-l întrețină, cu toate că cei mici continuă să se plimbe prin el.

Mihai Morar a ieșit cu copiii în Cișmigiu și a rămas șocat de ce a găsit acolo. „După 3000 de kilometri prin România, m-am întors în București și am vrut să îmi scot copiii în parc. Am ales Cișmigiul. În două săptămâni în turneul radio am văzut aproape toată țara, orașe mici, orașe mari, orașe bogate, orașe sărace, însă n-am văzut niciun oraș la fel de murdar cum e Bucureștiul.

Parcul Cișmigiu: așa arată un loc de joacă pentru copii în timpul vacanței copiilor. Așa arată Lacul Cișmigiu în plină vară. Așa arată aleile celui mai frumos parc din București. Și așa arată o bancă pentru îndrăgostiți. În cel mai bogat oraș al României suntem plini de sărăcie. Domnu’ Nicușor, let’s make bunul simț great again”, a scris Mihai Morar pe Facebook.

„Am văzut zeci de parcuri in 2 săptămâni de turneu prin țară. Dar nu îmi închipuiam că o să găsesc așa ceva chiar în București”, a adăugat acesta, într-un comentariu.

Nicușor Dan, mulțumit de cum arată parcurile bucureștene: „Putem merge în oricare dintre ele”

Chiar dacă Parcul Cișmigiu arată deplorabil și mulți bucureșteni sunt revoltați din această cauză, Nicușor Dan se declară mulțumit de calitatea parcurilor din acest an.

„În ceea ce privește calitatea spațiilor verzi, a fost un moment în vara anului trecut când a fost o trecere nefericită de la companiile municipale de care vorbeam. Municipalitatea a înființat trei companii și când aceste companii au fost închise, nemaifiind funcționari procedura de achiziție în privat a început de 8-9 luni nu s-a încheiat încă, nu a mai avut cine. Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele. Problemele Herăstrăului sunt două: calitatea aleilor, pentru care o să intervenim când o să avem bani și o să avem bani anul acesta și faptul că există maluri de lac prăbușite. Pentru asta nu avem bani anul acesta. Sunt prăbușite de ani de zile”, a declarat Nicușor Dan, luni, la B1TV.

Citește și Clipe de groază în Parcul Cişmigiu. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă. „S-ar fi prăbuşit peste copii. Toţi fugeau şi ţipau”

Citește și Cu 87 de zile înainte de Crăciun, Nicuşor Dan e preocupat să planteze flori în Parcul Cişmigiu. Primarul general, ironizat de internauţi: „Abia când plantezi panseluțe în mijlocul unui coteț, te poți numi cu adevărat un politician român”