Nicuşor Dan, într-un moment de sinceritate: Căldura şi apa caldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni în 2-3 ani de acum. Momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, că îşi doreşte să candideze din nou pentru un mandat şi a precizat că speră să existe înţelepciunea ca dreapta să aibă un candidat unic şi şi-ar dori să fie el acela. Când a venit vorba de problemele Capitalei, actualul primar vorbeşte deja de al treilea mandat.

07 sept. 2023, 20:19
Nicuşor Dan, într-un moment de sinceritate: Căldura şi apa caldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni în 2-3 ani de acum. Momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi la că momentul în care căldura şi apa căldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni o să fie în doi trei ani de acum, dar momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat.

Primarul Capitalei a declarat că ”iarna trecută nu au existat oameni care să stea fără căldură mai mult de două sau trei zile”. ”Au existat avarii dar nu acele avarii mari, sistematice, uriaşe pe care să nu poţi să le rezolvi”, a spus primarul, el arătând că acesta este ”rezultatul unei politici dezastruoase de 30 de ani”.

SONDAJ CURS Daniel Băluţă, preferatul bucureştenilor, urmat de Robert Negoiţă. Pe ce locuri sunt Nicuşor Dan şi Gabriela Firea
Nicuşor Dan a spus că în această vară au avut sectoarele 2,3 şi 4 unde locuitorii au stat fără apă caldă o perioadă de mai mult de 20 de zile.

”E mai bine să nu ai 20 de zile apă caldă vara decât să nu ai 20 de zile cădură iarna, acolo era un nod, în strada Releulului, unde nu s-a intervenit de 55 de ani. Exista riscul, dacă nu intervenim, să se rupă în iarnă şi am decis să intervenim în vara asta cu coonsecintele pentru ctăţeni. Asta este politica reală în beneficiul cetăţenilor. Există progrese, în zona Ferentari unde am terminat lucrările iar în asta nu au mai fost probeme şi sunt şi alte zone”, a spus Nicuşor Dan, precizând că iarna aceasta va fi mult mai bine decât cea trecută.

Nicuşor Dan: Încasăm 1,5 – 2 milioane de lei din parcări, pe lună şi 20 -25 de milioane lei din biletele şi abonamentele STB

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi la Prima News că în prezent Primăria încasează 1,5 – 2 milioane de lei din parcări, pe lună şi şi 20 -25 de milioane lei din biletele şi abonamentele STB dar plătesc subvenţie la STB 120 de milioane de lei. Primarul vrea să ajungă la 35.000 de locuri de parcare plătite, în zona centrală, până la finalul anului.

”Noi încasăm un milion şi jumătate, două milioane de lei din parcări, pe lună şi încasăm cam 20 sau 25 de milioane lei din bilete şi abonamente STB dar plătim subvenţie la STB cam de 120 de milioane de lei pe lună”, a spus primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a arătat că intenţia Primăriei este încurajarea ca oamenii să folosească mijloacele de transport în comun.

”Mă bucur că bucureştenii au înţeles”, a spus primarul, despre taxarea locurilor de parcare din centrul Capitalei.

”Trebuie să facem asta în toată zona centrală, suntem undeva la 20.000 şi mai trebuie să facem 80.000 – 90.000 de locuri plătite”, a arătat Nicuşor Dan,

Nicuşor Dan are vise SF: Vrem să mergem între Piaţa Unirii şi Podul Izvor cu un trotuar de 3 metri, suspendat deasupra apei, pe care să fie promenadă pietonală şi cu piste de biciclete

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi la Prima News că are un proiect prin care să se facă între Piaţa Unirii şi Podul Izvor un trotuar de 3 metri, suspendat deasupra apei, pe care să fie promenadă pietonală şi cu piste de biciclete. Potrivit primarului, în prezent au fost luate toate avizele şi urmează să se decidă dacă merg cu firma Primăriei sau scot proiectul în achiziţie publică.

PSD cere anchete extinse şi acuză primăriile liberale
”Vrem să facem un pietonal de-a lungul Dâmboviţei ca să putem în sfârşit în valoare Dâmboviţa”, a anunţat primarul Capitalei. ”Vrem să mergem între Piaţa Unirii şi Podul Izvor, deasupra apei cu un trotuar de 3 metri, suspendat deasupra apei, pe care să fie promenadă pietonală şi cu piste de biciclete”, a spus Nicuşor Dan.

”Ne-a luat cam un an şi jumătate să luăm avizele, avem de luat o decizie, fie ieşim în achiziţie publică fie mergem cu compania noastră care tocmai a terminat podul de la Doamna Ghica”, a spus primarul.

Nicuşor Dan a precizat că proiectul promenadei ar urma să fie finalizam într-un an, un an şi jumătate, deci după alegeri.

”Planul nostru este să nu mai existe locuri de parcare gratuite”, a adăugat el, arătând că ”unde sunt blocuri, rezidenţii vor putea să îşi ia un abonament”.

Imagini incendiare cu Primarul General al Capitalei în timp ce adună scoici la malul mării! Nicușor Dan, repetent la capitolul administrație publică, campion la ridicarea castelelor de nisip
Primarul a mai spus că în momentul de faţă sunt proiectate în jur de 35.000 de locuri de parcare. ”Eu zic că la sfârşitul anului vom ajunge să le facem pe acestea 35.000, până la finalul anului să dăm în folosinţă încă 15.000 în plus”, a arătat el. ”Momentul în care căldura şi apa căldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni o să fie în doi trei ani de acum. Momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat”, a mai spus primarul.

Primarul Capitalei a declarat că ”în opinia sa, a închis multe din problemele administrative pe care capitala le avea şi abia acum Bucureştiul poate începe construcţia”. Nicuşor Dan a arătat că sunt în aceeaşi paradigmă cu alegeri într-un singur tur şi un PSD care tradiţional ia în jur de 30 -35%, iar pe dreapta trebuie să fie un candidat unic.

Întrebat dacă se vede candidatul unic al dreptei, anul viitor, Nicuşor Dan a spus: ”Eu sper să existe înţelepciunea ca dreapta să aibă un candidat unic şi mi-aş dori ca eu să fiu acela şi da, am dialog cu toată lumea”.

Primarul a precizat că are dialog şi cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă şi cu secretarul general Lucian Bode. Despre o caniddatură a Gabrielei Firea, Nicusor Dan a spus că este o chestiune internă a PSD, dar mandatul său a fost un dezastru.

 

Despre sondaje, Nicuşor Dan a spus că, în intenţia de vot, peste 20% dintre bucureşteni spun că votează cu el, ca şi candidat independent, în ipoteza în care toate partidele îşi pun candidat.