Nicuşor Dan, legături strânse cu Clanul Sportivilor. Filmat alături de un dezvoltator imobiliar în timpul unor negocieri suspecte

Dana Budeanu a prezentat înregistrarea video pe care a promis-o cu Nicuşor Dan, pentru a dovedi legăturile suspecte ale acestuia cu Clanul Sportivilor. Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei apare alături de Cătălin Grigore, de la Sud Rezidenţial, prietenul din copilărie al lui Robert Nica, şeful Clanului Sportivilor.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 08:41

„Sper că acest verdict va deschide Cutia Pandorei ţinută închisă în ultimii 10 ani pentru presa din România şi se va face puţină curăţenie şi adevărul despre Nicuşor Dan va ieşi la iveală. Sensul tăinuirii activităţii dânsului nu îl văd. Îl înţeleg şi pe cel financiar şi pe cel politic, eu înţeleg multe”, a spus Dana Budeanu.

Dana Budeanu explică faptul că Nicuşor Dan, din anul 2018, a interzis să se mai construiască terenuri pe fostele sere Berceni, motivând că este spaţiu verde. Fostele sere au trecut în 2011, printr-un PUZ, la categoria ‘curţi, construcţii’. Apoi, în 2018, au trecut printr-un PUZ la Robert Nica, unul dintre liderii clanului Sportivilor. Candidatul la Primăria Capitalei a contestat doar PUZ-ul din 2018, nu şi pe cel din 2011.

„Am pornit de la două articole RISE Project. Unul în care Nicuşor Dan era foarte şocat că fostul lui şef de campanie, Matei Păun, figurează în Panama Papers. Astăzi dezbatem următoarea situaţie:

În 2011 fostele sere Berceni trec printr-un PUZ la categoria ‘curţi, construcţii’. Până în 2018 pe acest teren s-a construit. În 2018, în aprilie, trece PUZ-ul domnului Nica, şeful Clanului Sportivilor. La opt luni de la aprobarea acestui PUZ, domnul Nicuşor Dan, prin cele două asociaţii ale dânsului, contestă PUZ-ul pe motivul că este spaţiu verde. Nu a contestat PUZ-ul din 2011, a contestat doar PUZ-ul din 2018, bucăţica domnului Nica. S-a dus să salveze un colţişor. Procedura de atac este una perversă, pentru că tu în momentul în care ataci astfel pierzi sigur. Specialitatea caracatiţei domnului Nicuşor Dan este să piardă în urma unei înţelegeri.

Ca să pierzi, tu dai în judecată în aşa fel încât să poţi să pierzi. Din secunda în care tu ataci PUZ-ul, ăia nu mai pot să vândă, dar pot construi în continuare. Ăla trebuie să ajungă la un acord cu tine, pentru că la cartea funciară apare acest litigiu. Toţi dezvoltatorii imobiliari care urmăresc acum Verdictul sunt pe scaun de leşinaţi, pentru că sunt în aceeaşi situaţie sau au fost cu Nicuşor Dan. Aşadar, el face această acţiune, îţi blochează posibilitatea de a vinde, tu faci orice ca să ajungi la o înţelegere, după care el pierde.

Singurul lucru pe care poţi să-l faci e să-l blochezi pe ăia să nu vândă. Nimic pentru cetăţeni. Totul se încheie, vorba lui Băse, într-un birou. Băsescu l-a întrebat pe Nicuşor Dan ce a făcut la One Properties, cum s-a înţeles cu One Properties”, a declarat Dana Budeanu, în Verdictul Politic de luni, 21 septembrie.

Citeşte şi Dana Budeanu: „Nicuşor Dan m-a ars, m-a păcălit, ne-a ars pe toţi! Se p…ă pe Orban, face albie de porci PNL-ul. E şmecher rău de tot”

„Eu îl întreb pe domnul Nicuşor Dan, pe care îl aveţi pe aceste imagini, împreună cu domnul Cătălin Grigore (Sud Rezidenţial), în momentul în care ai depus această acţiune împotriva PUZ-ului, până în momentul în care te-ai întâlnit cu domnul Cătălin Grigore şi din acel moment până în momentul în care pe 19 august 2020 ai pierdut procesul cu Sud Rezidenţial, cum te-ai înţeles”, a mai spus Dana Budeanu.

Reacția lui Nicușor Dan la dezvăluirile făcute de Dana Budeanu

„Continuă campania murdară a mafiei din Primăria Capitalei. Noile așa-zise dezvăluiri ale șefei de campanie a candidatului PSD nu arată altceva decât disperarea Caracatiței Firea-Pandele că, începând de duminică, va fi dezlipită de la banul public al bucureștenilor”, a scris candidatul la Primărie pe Facebook.

Cine este Cătălin Grigore. Legătura de-o viaţă cu clanul Sportivilor

Cătălin Grigore deține agenția imobiliară „SudRezidenţial” şi este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Capitală. Acesta a copilărit în Berceni, în zona care astăzi este cunoscută ca Metalurgiei Park şi este prieten din copilărie cu unul dintre liderii clanului Sportivilor, mai exact Robert Nica.

“Ne știm de mici. Și când mi-a fost greu, a rămas lângă mine. Normal că muncim demult împreună” , a declarat Cătălin Grigore.

„Cu Cătălin de la SudRezidential mă știu demult, lucrăm de ani de zile” , a declarat Robert Nica, unul dintre liderii clanului Sportivilor.

Cătălin Grigore: „Nicuşor Dan a blocat un an şi jumătate mai mulţi dezvoltatori”

Omul de afaceri Horia Culcescu este în proces de a vinde patru hectare din fostele sere Berceni către lanţul de hipermarketuri Kaufland, pentru suma de 12,8 milioane de euro. Tranzacţia reprezintă startul celei de-a doua etapă de dezvoltare a ansamblului rezidenţial bucureştean Metalurgiei Park.

„A apărut un proces intentat de ONG-ul lui Nicușor Dan, care a atacat Planurile Urbanistice Zonale ale mai multor dezvoltatori, pe motiv că ar trebui să fie spații verzi, și care a blocat un an și jumătate dezvoltarea celei de-a doua etape a Metalurgiei Park Residence. Kaufland are semnat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Berser pentru 4 hectare și în vară se așteaptă definitivarea contractului. Dezvoltarea Kaufland reprezintă pasul spre demararea etapei a doua de dezvoltare a Metalurgiei Park“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanță Sud Rezidențial și cel care a coordonat dezvoltatorii din Metalurgiei Park.