Nicuşor Dan taie stimulentele pentru tinerii care se căsătoresc: „Să lanseze dna Firea programul la nivel naţional, cu bani de la Guvern”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a răspuns vineri, pe Facebook, unei adrese din partea prefectului Toni Greblă, în care i se cereau explicaţii privind întreruperea plăţii stimulentelor pentru tinerii căsătoriţi.

10 iun. 2022, 11:55
Nicuşor Dan taie stimulentele pentru tinerii care se căsătoresc: „Să lanseze dna Firea programul la nivel naţional, cu bani de la Guvern”

Nicuşor Dan explică în postarea sa că Primăria a avut mari datorii şi că a fost necesar un an pentru a aduce finanţele pe linia de plutire, astfel încât îi este imposibil momentan să continue acest program la nivel local şi o invită pe Gabriela Firea, ministrul Familiei şi Egalităţii de Şanse să îl lanseze la nivel naţional, cu finanţare de la Guvern.

„Am primit o solicitare din partea prefectului Capitalei pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, adică pentru tinerii bucureșteni care se căsătoresc.

În cazul în care fostul primar și actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoșat de datorii și că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eșalonând, reeșalonând și plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât și pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiți în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri și reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanța astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit.

Citeşte şi: George Simion scoate oamenii în stradă, după ce un primar PNL a decis demolarea unei biserici: „O să venim din toată țara!”

Dacă însă ministrul Firea ținea cu adevărat la acest proiect, avea șansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, așa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei și lider important în PSD, să lanseze la nivel național, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu același cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect și că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureștenilor.”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, întâlnire cu delegaţia FMI la Palatul Victoria. „Evaluările pozitive ale experților evidențiază creșterea economică obținută de România”