Nicuşor Dan o combate pe Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale: „Spune trei minciuni”

Repararea acoperişului Arenei Naţionale a stârnit dispute aprinse între fostul primar general Gabriela Firea şi actualul edil, Nicuşor Dan.

06 aug. 2022, 20:11
Nicuşor Dan o combate pe Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale: „Spune trei minciuni”

După ce Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, ”deoarece, timp de 11 ani, nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”, ministrul Familiei Gabriela Firea a replicat că în mandatul ei nu au fost probleme cu acoperişul, deoarece a respectat indicaţiile producătorului.

Primarul general, atac la Gabriela Firea pe subiectul reparării acoperişului Arenei Naţionale

Într-o postare pe Facebook, actualul edil general demontează punct cu punct acuzaţiile pe care Gabriela Firea i le-a adus:

„Fostul primar Firea spune trei minciuni pe subiectul acoperișului Arenei Naționale.

1. Spune că în decembrie 2020 acționarea defectuoasă a acoperișului a fost făcută de specialiștii aduși de mine. Nu, erau specialiștii aduși de ea în Compania Municipală Tehnologia Informației, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

Citeste si Nicușor Dan îi răspunde lui Sorin Grindeanu în scandalul privind problemele de la metrou: „Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe”

2. Spune că acea acționare defectuoasă a stricat acoperișul. Nu, acoperișul era deja stricat și specialiștii de la Compania Municipală l-au blocat acționându-l deși știau că este stricat.

3. Mai spune ca a avut contract de mentenanță pentru acoperiș. Un astfel de contract nu exista”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Nicuşor Dan acuză foştii primari că nu s-au preocupat de repararea acoperişului Arenei Naţionale timp de 11 ani

Reamintim că Nicuşor Dan a anunţat, vineri, că a semnat, cu o firmă cu 25 de ani de activitate în domeniu, contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

Anunţul lui Nicuşor Dan vine după ce timp de 11 ani Arena Naţională nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. De asemenea, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeste si Firea, dispută cu Nicuşor Dan pe tema acoperişului Arenei Naţionale: Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui

În replică, Gabriela Firea a subliniat faptul că, în mandatul ei, nu au fost necesare lucrări de reparaţie pentru că a respectat indicaţiile producătorului.

Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizări lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului„, a scris Gabriela Firea pe Facebook.