Firea, dispută cu Nicuşor Dan pe tema acoperişului Arenei Naţionale: Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui

Gabriel Firea are o nouă dispută cu primarul Capitalei Nicuşor Dan, de această dată pe tema acoperişului Arenei Naţionale. Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că minte şi aruncă, din nou, vina pe ea pentru neputinţa şi nerealizările lui. ”În mandatul meu, nu au fost probleme pentru că am respectat indicaţiile producătorului”, a spus fostul primar din partea PSD, după ce Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, ”după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”.

06 aug. 2022, 10:00
Firea, dispută cu Nicuşor Dan pe tema acoperişului Arenei Naţionale: Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui

„Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizări lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului.

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului! Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cât a plătit Nicuşor Dan pentru a instala sistemul VAR la Arena Naţională. Noua tehnologie a dat rateuri încă de la meciul de test

Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice.

Nu pot răspunde pentru alții, dar cât am fost eu primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion și a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Declaraţiile Gabrielei Firea vine după ce primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că a semnat cu o firmă cu 25 de ani de activitate în domeniu contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

„Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.