Nicuşor Dan, prima reacţie la candidatura lui Băsescu: "E legitim ce face PMP. Lupta va fi între PSD şi anti-PSD"

Publicat: Luni, 10 August 2020 21:03 // Actualizat: Luni, 10 August 2020 21:42 // Sursa: romaniatv.net

Nicușor Dan, candidatul alianței PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, reacționează la anunțul oficial al PMP referitor la candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Nicușor Dan evită să critice PMP, însă speră că votanții acestui partid vor da un vot util pentru a scăpa de PSD.

UPDATE: În replică, europarlamentarul Traian Băsescu (președintele de onoare al PMP și candidat pentru Primăria Capitalei) candidează la Primăria Capitalei. Într-o intervenție televizată el a anunțat că Nicușor Dan nu este o miză pentru el, ci Gabriela Firea (PSD). "N-au de ce partidele să intre în ședință. Toate au șansele lor. Eu am fost unul din cei care au inițiat susținerea lui Nicușor Dan. Nu-mi rămâne decât să iau notă de părerile dânsului. Am văzut prea multe campanii cu vot util. Cei care se păcălesc cu această abordare trebuie să știe că la votul uninominal lucrurile stau altfel. Alegerile sunt despre cineva care poate administra Bucureștiul. Nu o să-l ating pe Nicușor Dan. Nu-s în competiție cu USR, ci cu PSD-ul. Nu concurez cu Nicușor Dan.

Sunt prea multe lucruri care au rămas unde le-am lăsat. Pasajul Basarab de exemplu. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran... Sau la problema încăzirii: și un copil de clasa a V știa că RADET-ul nu mai avea viață. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile pe conducte. (...)

Până atunci vorbim de alegeri? Pe 14 începe școala. Să-mi arătați un primar care a spus că montează spații modulare lângă școli. Vobesc de o politică la nivelul capitalei. M-aș fi bătut știind că una din variantele care poate funcționa e învățământul la distanță: copilul poate sta la predare trei sau patru ore, nu șase ore.

La câți bani are Bucureștiul dacă aborda pasaje subterane se circula mai bine. Nu e în niciun faliment capitala. Trebuie să știe definiția falimentului (n. r.: cu referire la Gabriela Firea)", a declarat Traian Băsescu la B1TV.

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR PLUS pentru Primăria Capitalei, a declarat că decizia PMP de a-și stabili propriul candidat pentru București este "legitimă" și "logică" pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere politică: "E legitim, e logic ce face PMP, să aibă propriul candidat. Lupta va fi între PSD și anti-PSD, eu cred că electoratul va înțelege acest lucru", a declarat Nicușor Dan.

ULTIMA ORĂ! ESTE OFICIAL: Traian Băsescu este candidat la Primăria Capitalei. Vrea să reînvie PDL 

"Exista o alință de trei partide care au peste 50%. Publicul este un public de dreapta, care dorește și el scoaterea administrației PSD din București. Eu am fost un susținător ca această alianță să fie făcută din patru partide, nu din trei. Nu vreau să blamez pe nimeni. Fiecare a fost de bună credință, dar uneori în politică așteptările pe care și le fac unii nu se întâmplă. În politică sunt oameni și oamenii ăștia sunt grupați în organizații, care au oameni pe care îi pregătesc de ani de zile, care au ambiții. Negocierea este dusă totuși de organizații, care trebuie să cedeze de la ele anumite poziții. Fiecare face sacrificii. Acest lucru nu s-a întâmplat. E logic, e legitim ce face PMP-ul. Lupta care conteaza este între PSD și anti-PSD. Eu sunt convins că votanții PSD o să aleagă votul util și pentru a scapă de admnistația PSD o să mă voteze”, a declarat Nicușor Dan, la TVR.

Acesta a adăugat că, în timpul negocierilor politice, "toată lumea a fost de bună credință, dar s-a întâmplat să nu se îmbine ce vor unii, ce vor alții". "Se întâmplă în viață", a mai spus Dan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H