ULTIMA ORĂ! ESTE OFICIAL: Traian Băsescu este candidat la Primăria Capitalei. Vrea să reînvie PDL

Anunţul oficial privind candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei a fost anunţată oficial luni de către preşedintele PMP Eugen Tomac, care a postat pe Facebook şi un model de formular pentru strângerea de semnături.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 16:48
ULTIMA ORĂ! ESTE OFICIAL: Traian Băsescu este candidat la Primăria Capitalei. Vrea să reînvie PDL

UPDATE.  Traian Băsescu a anunțat, luni, la B1 TV, că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PDL. El speră că va fi posibil ca formațiunea să poarte încă de la alegerile generale din 2020 denumirea partidului care a câștigat de două ori Președinția României și de trei ori Primăria Capitalei.

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, cum nu exclud nici varianta ca PNL să se bucure de un eventual eșec al PMP, adică să nu treacă pragul, în speranța absorbirii PMP, numai că noi lucrăm acum și chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradițional al PD-L, care este un partid care a dat două funcții de Președinte al României și trei mandate de primar general. Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PDL, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României”, a spus Traian Băsescu.

Referitor la formalități și la posibilitatea ca acestea să presupună în mod obligatoriu și un acord din partea PNL, Traian Băsescu a explicat: „Noi nu știm ce condiții de radiere a PD-L s-au pus și pentru a nu deschide procese inutile de schimbare a numelui trebuie să ne înțelegem cu ei pentru a fi de acord să preluăm numele PD-L, pentru un motiv simplu – toți membrii PMP sunt PD-L-iști. PD-L-iști care n-au vrut să devină urrmași ai lui Brătianu. Au zis, nu vrem urmașii Brătienilor, vrem să cinstiți, urmașii lui Petre Roman, că asta suntem!”.

Întrebat dacă se reia tradiția PD-L chiar și din punct de vedere al oamenilor sau totul se va rezuma la denumire, Traian Băsescu a afirmat: „Păi, nu numai cu numele! Noi sperăm că tot mai mulți dintre cei care regretă dispariția PD-L să vină la masă. Eu nu o să dau nume. Oricine vrea să revină în PD-L va fi binevenit dacă reușim această schimbare de nume după alegeri. După alegerile locale”.

Despre posibilitatea ca PMP să figureze sub denumirea de PD-L la alegerile generale din 2020, Traian Băsescu a subliniat: „Sperăm că va fi posibil, da!”.

Eugen Tomac a afirmat că Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Generală a Capitalei încă de marţi, 2 august, precizând că partidul vrea să obţină un capital politic care să permită partidului să aibă propria voce politică.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu pentru că vrem să obţinem un capital politic care să ne permită, aşa cum se întâmplă în democraţie, să avem vocea noastră politică. Şi vom face acest lucru”, a declarat Eugen Tomac marţi la Digi 24.

„Este opţiunea noastră şi pe candidatura domnului preşedinte mizăm la alegerile locale. Atâta timp cât aroganţa celorlalţi ne-a împins în această situaţie, pe care noi am spus-o înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetăţeni şi le vom cere votul. Că va pierde Nicuşor este meritul USR, nu al PMP”, a spus Tomac despre posibilitatea ca Traian Băsescu să taie din voturile dreptei.

Luni, 10 august, Eugen Tomac a făcut oficial anunţul, pe pagina sa de Facebook, astfel că fostul primar şi preşedinte Băsescu nu mai poate da înapoi.

„În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP!

Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București!

Cu Băsescu înainte!

Toți pentru București!”, este anunţul preşedintelui PMP.

Citeşte şi: Cristian Pîrvulescu, politolog: „Vom vedea cu siguranţă o candidatură Traian Băsescu la Bucureşti. Nu se mai poate reveni”