Nicuşor Dan: „Primăria Capitalei era în faliment înainte să apară cazul Constanda”

Nicuşor Dan, candidatul PNL la alegerile locale din Capitală, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Primăria Capitalei  că o somează pe Gabriela Firea să vină în faţa consilierilor generali şi a bucureştenilor şi să răspundă la mai multe întrebări. De asemenea, acesta susţine că Primăria Capitalei era în faliment înainte de cazul Constanda.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 06:56
Nicuşor Dan: „Primăria Capitalei era în faliment înainte să apară cazul Constanda”

„Vreau să avertizez şi primarul PSD şi echipa PSD că lucrurile nu vor rămâne aşa. Cazul Costanda revine a cincea oară în Consiliul General. Primăria era în faliment înainte să apară cazul Constanda. Vă aduc aminte că existe datorii către constructori, apa caldă şi căldură. Datoria Constanda este undeva la 10-12% din datoria curentă pe care Primăria Capitelei o are. Am avertizat din aprilie 2019 că Primăria nu poate să nu intre în faliment din moment ce prevede venituri de 7 miliarde, ştiind că o să încaseze 4 miliarde. E matematic că nu poţi să nu intri să intri în faliment când tu cheltuieşti în patru ani bugetul pe cinci. Somez primarul PSD să vină azi în faţa Consiliului General şi al bucureştinilor să răspundă la trei întrebări.” , a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „Nu am acceptat să fiu marioneta Gabrielei Firea, viceprimar la Primăria Capitalei”

„Vreau să reafirm dorinţa noastră de dezvoltare pentru acest oraş, are nevoie de dezvoltare, locuinţie, parcuri logistice, săli, creşe şi grădiniţe. Viziunea noastră înseamnă extinderea oraşului către periferie. Să faci dezvoltare nu înseamnă să omori ultimele spaţii verzi pe care Bucureştiul le mai are. Oamenii o să aibă în mine un partener” , susţine acesta.

„Ăsta este nivelul la care este Administraţia Publică, din fericire peste şase săptamani o sa avem nişte alegeri. Aceste lucruri nu vor române asa, imediat după alegeri vom cerceta abuzurile care s-au produs în Primăria Capitalei” , a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a făcut un troc pentru Primăria Capitalei. „Aceste alianţe politice sunt ruşinoase”

Nicușor Dan o criticat-o dur pe Gabriela Firea într-o postare pe Facebook. Candidatul la Primăria Capitalei o acuză pe Firea că a risipit banii instituției și că a căpușat bugetul prin intermediul companiilor municipale.

„Situația gravă a finanțelor Primăriei Capitalei se confirmă, din păcate, în acest moment, când conturile administrației bucureștene sunt blocate”, a scris Nicușor Dan. Acesta încheie postarea cu o întrebare adresată primarului general: „Doamna Firea, cu ocazia falimentului, nu organizați un festival?”.