Nicuşor Dan, primele declaraţii după întâlnirea cu reprezentanţii STB: Cererile oamenilor sunt diferite de ale sindicatului

Nicuşor Dan s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii STB. La finalul şedinţei, primarul General a declarat că cererile angajaţilor STB sunt diferite faţă de cele cu care sindicatul s-a dus la întâlnirea cu Consiliul de Administraţie al STB.

21 ian. 2022, 15:39
Nicuşor Dan, primele declaraţii după întâlnirea cu reprezentanţii STB: Cererile oamenilor sunt diferite de ale sindicatului

Nicuşor Dan, primele declaraţii după întâlnirea cu reprezentanţii STB. Primarul Capitalei a declarat că în urma discuţiilor a remarcat o lipsă de comunicare în ierarhia STB.

Nicuşor Dan: Cererile oamenilor sunt diferite de ale sindicatului

Primarul Capitalei a declarat că cererile angajaților STB sunt diferite față de cele înaintate de sindicaliștii din STB, la întâlnirea cu membrii Consiliului de Administrație.

Citeşte şi Grevă la STB. Nicuşor Dan: „Opţiunea de a da angajaţii afară este reală şi a fost discutată dimineață. Vom aplica hotărârea judecătorească”.

”Aceste măsuri pe care oamenii și le doresc, nu fac parte din lista cu care sindicatul s-a dus la întâlnirea cu Consiliul de Administrație al STB. Al doilea punct remarcat ar fi o lipsă de comunicare și în ierarhia STB și aici trebuie să discutăm.

De asemenea, din discuția foarte directă avută cu acești oameni a reieșit nivelul de irațional, despre care vă vorbeam azi dimineață. Nici ei nu înțeleg anumite elemente.

Am stabilit două lucruri:

1. Am solicitat ca dialogul între CA al STB și sindicat să aibe loc cât mai curând poosibil, iar pentru asta trebuie să existe dorință de ambele părți.

2. Invitația ca fiecare depou/autobază să își desemneze un reprezentant, iar astăzi la ora 18.00 vom avea o discuție.

Situația este în evoluție și avem nevoie de o discuție rațională pentru a rezolva o problemă care afecteză sute de mii de oameni. ”, a declarat primarul Capitalei.

Reamintim că Nicuşor Dan a anunţat vineri dimineaţă că a convocat o întâlnire cu şefii de autobaze şi depouri pentru a înţelege care sunt problemele. Primarul Capitalei cataloghează gestul angajaţilor STB de a continua greva drept o acţiune iraţională şi ilegală.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.

Greva STB, care joi a paralizat traficul din Capitală, a continuat și vineri dimineaţă. Conducerea STB acuză că „liderii sindicali pun presiune pe angajați pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru.

Citeşte şi Marcel Ciolacu cere demisia lui Nicuşor Dan, după ce primarul le-a cerut celor de la PSD să spună dacă susţin sau nu greva STB