Nicuşor Dan: „Principalul poluator din Bucureşti este administraţia PSD-Firea”

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei, i-a acuzat vineri pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, precum şi cei şase primari de sector, că vor distrugerea spaţiilor verzi din Bucureşti. Deputatul susţine că, prin modificarea planurilor urbanistice zonale (PUZ), autorităţile vor să transforme spaţiul verde din Capitală în teren construibil. 

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 09:06
Nicuşor Dan: „Principalul poluator din Bucureşti este administraţia PSD-Firea”

Nicuşor Dan a organizat vineri o conferinţă de presă pe tema poluării în care a afirmat că primarul general PSD şi primarii de sectoare vor să distrugă „sute de hectare de spaţiu verde”. Candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei a amintit despre un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică potrivit căruia bucureştenii pierd patru ani din viaţă din cauza afecţiunilor medicale generate de poluarea atmosferică.

„Administraţia publică din Bucureşti, Primăria Generală şi cele şase sectoare contorlate de PSD, doresc distrugerea tuturor spaţiilor verzi. Principalul poluator din Bucureşti este administraţia PSD-Firea şi cei şase primari de sector”, a declarat Nicuşor Dan.

Gabriela Firea îl compară Nicuşor Dan cu Liviu Dragnea. „Se laudă cu ce nu există în realitate”

Deputatul care candidează la funcţia de primar general a afirmat că instanţa a blocat aprobarea PUZ Sector 1 prin care „erau prevăzute consturcţii în pădurea Băneasa şi în Parcul Herăstrău”.

„Vorbim de parcuri care fie sunt amenajate – cazul parcului Herăstrău. Mai avem parcul Sebastian şi parcul Pantelimon din care o parte din acestea sunt propuse a fi construibile.

În spatele stadionului Ghencea, avem un teren viran de peste 20 de hectare care figurează încă din anul 2000 în PUZ ca pădure urbană şi este exact ce lipseşte locutiorilor din zona Ghencea, Rahova, Ferentari care au un deficit de spaţiu verde”, a explicat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a venit cu fetiţa şi soţia la conferinţa de presă organizată pe malul lacului Colentina

Nicuşor Dan şi-a adus fiica şi soţia, la conferinţa în care a criticat administraţia Capitalei pentru lipsa spaţiilor verzi. El a precizat că aproape trei hectare din Pipera, prevăzute în Planul urbanistic general ca zonă verde, în PUZ au fost trecute ca zonă construibilă.

„Fetiţa mea m-a întrebat unde merg, i-am spus că merg la o conferinţă de presă, ultima la care a fost a fost acum trei ani şi jumătate şi a zis că este curioasă să vadă. Eram convins că o să stea cu dumneavoastră în public, are un grad de libertate şi şi-a permis să vină(..)”, a explicat Nicuşor Dan, conform Mediafax.

Nicuşor Dan vrea mai multe spaţii de agrement în Capitală. „Avem o salbă de la lacuri şi trebuie doar să o amenajăm, nicidecum nu trebuie să o acoperim cu clădiri”

Candidatul susţinut de PNL, Alianţa USR-PLUS şi PMP la Primăria Capitalei a mai precizat că „suntem în situaţia în care cetăţenii şi ONG-urile din Bucureşti se mobilizează pentru a lupta împotiva planurilor pe care Primăria le face împotriva lor şi nu pentru locuitorii din Bucureşti”. 

De asemenea, Nicuşor a mai spus că este necesară dezvoltarea Capitalei, iar spaţiile din jurul lacurile trebuie amenajate ca zone de agrement pentru bucureştenii care nu au posibilitatea financiară ca la final de săptămână să plece la mare sau la munte cu familia ori prietenii.

„Am ales locaţia în care ne aflăm din două motive, în spatele nostru, înspre cartierul Pipera avem trei hectare de spaţiu verde şi care din nou, în acest PUZ Sector 1 urmează să devină zonă construibilă. Şi al doilea motiv e că suntem pe malul lacului Colentina şi în toate oraşele civilizate, în toate marile oraşe europene, apa care trece prin oraş, fie că e râu, fie că e lac, e una dintre principalele atracţii. Noi avem o salbă de la lacuri şi trebuie doar să o amenajăm, nicidecum nu trebuie să o acoperim cu clădiri. Azi vedem şiruri întregi de maşini care merg către mare sau munte. Problema e că nu toate familiile îşi permit să fugă din oraş în week-end. Avem această oportunitate extraordinară de a amenaja malurile lacurilor ca zone de recreere, cu piste pentru biciclete, zone de agrement”, a conchis Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan are un avans de aproape 9 la sută în faţa Gabrielei Firea – sondaj Inscop