Nicusor Dan, promisiuni electorale la aproape un an de la alegeri: „Marile parcuri vor fi reamenajate, pe centură va apărea o perdea forestieră, iar în spatele stadionului Ghencea va răsări o pădure urbană”

La aproape un an de când şi-a început mandatul de primar al Capitalei, Nicusor Dan le promite bucureştenilor perdea forestieră pe centura, pădure urbană în spatele stadionului Ghencea şi reamenajarea marilor parcuri din Capitală.

02 aug. 2021, 15:48
Nicusor Dan, promisiuni electorale la aproape un an de la alegeri: „Marile parcuri vor fi reamenajate, pe centură va apărea o perdea forestieră, iar în spatele stadionului Ghencea va răsări o pădure urbană”
Nicusor Dan, promisiuni electorale la aproape un an de la alegeri: "Marile parcuri vor fi reamenajate, pe centură va apărea o perdea forestieră, iar în spatele stadionului Ghencea va răsări o pădure urbană"

Nicusor Dan, promisiuni electorale la aproape un an de la alegeri. Primăria Capitalei îşi propune să înverzească Bucureştiul cu ajutorul banilor din PNRR.

Nicusor Dan, promisiuni electorale la aproape un an de la alegeri

Citeşte şi Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. „Am avut o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile”

Pe lista proiectelor Primăriei Capitalei se află amenajarea marilor parcuri, plantarea de păduri urbane şi chiar o perdea forestieră pe centură.

„Pentru crearea de noi spaţii verzi, Primăria Municipiului Bucureşti a prevăzut în lista proiectelor propuse pentru PNRR mai multe intervenţii“, transmit reprezetanţii Primăriei, potrivit ZF. 

Astfel, cu ajutorul banilor europeni, PMB  îşi propune amenajarea de 185 de hectare de spaţiu verde nou, prin realizarea unor parcuri noi, scuaruri, grădini publice, păduri urbane, refacerea aliniamentelor stradale pe arterele majore, construirea de centre culturale de cartier sau de baze sportive de cartier pe terenuri proprietatea municipalităţii.

Unul dintre proiecte vizează amenajarea Parcului Natural Lacul Văcăreşti şi împădurirea a cel puţin 10 ha de teren în această arie naturală protejată unică în Europa, mai spune PMB.

Citeşte şi Primarul general al Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice din fonduri europene. Nicuşor Dan, noi săgeţi către Gabriela Firea


loading...