Nicușor Dan, pus la zid de bucureșteni după incendiul de la Matei Balș. ”Ți-e frică, fugi de decizii și responsabilități”

În urma incendiului de la Matei Balș mai multe persoane l-au pus la zid pe primarul Capitalei. Nicușor Dan a postat un mesaj în care transmite condoleanțe familiilor decedaților.

29 ian. 2021, 13:30
Nicușor Dan, pus la zid de bucureșteni după incendiul de la Matei Balș. ”Ți-e frică, fugi de decizii și responsabilități”

Nicușor Dan, pus la zid de bucureșteni după incendiul de la Matei Balș. Primarul Capitalei a reacționat în urma incendiului izbucnit în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Primarul General al Capitalei a precizat că această tragedie trebuie să ne facă mai solidari, iar spitalele aflate în subordinea Primăriei vor acorda ajutor pacienților internați la Institutul Matei Balș.

Citește și: Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. ”Nu au existat probleme de căldură în zonă”

Cu toate acestea, postarea edilului nu i-a bucurat pe bucureșteni. Aceștia l-au atacat pe Nicușor Dan citând dintr-o declarație mai veche a acestuia, când a susținut că temperatura de 19 grade în casă este normală în unele țări europene. De asemenea, cetățenii din Capitală i-au reproșat acestuia că fuge de decizii și responsabilități și trebuie să își dea demisia.

Nicușor Dan, pus la zid de bucureșteni după incendiul de la Matei Balș. Comentariile primite de acesta

”Stai ma liniștit că e ceva normal să fie frig în spital, 19 grade parcă spuneai nu? Aia tâmpiți că au dus aeroterma acolo!!! ” , a scris un internaut.

”Pe 18 ianuarie ati declarat ca agentul termic se furnizeaza sub parametri pentru ca ne e frica sa nu crape reteaua. Avand in vedere ce s-a intamplat acum si daca se dovedeste ca focul a pornit de la instalatii de incalzire auxiliare sunteti direct raspunzator de cele intamplate. Se numeste intentie indirecta” , a postat un bărbat.

”Transmite demisia si nu mai trebuie sa iti bati capul cu lucruri care te depasesc!!!!” , a fost alt comentariu.

”Daca nu te-ai inchide cu zilele in birou si nu te-ai ascunde de discutii si luat decizii cred ca multe din ce s-a intamplat de cand te-am ales ar fi fost evitste. Ti-e frica, fugi de decizii si responsabilitati.” , arată un alt bucureștean.

”Rușine! După Nenorocire de la COLECTIV, după nenorocirea de la Piatra Neamț… Spitalele ar fi trebuit sa fie mai mult decât perfecte.” , susține un internaut.

Nicușor Dan, pus la zid de bucureșteni

Postarea edilului

Transmit condoleanțe tuturor familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul din această dimineață de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Această tragedie trebuie să ne facă mai solidari și mai responsabili. Avem obligația de a îmbunătăți condițiile de siguranță din spitalele bucureștene, indiferent dacă ele aparțin Ministerului Sănătății, așa cum e cazul cu acest spital, sau Primăriei Capitalei.
Am discutat în această dimineață cu consilierii din majoritatea existentă în Consiliul General al Municipiului București și am hotărât împreună să alocăm bani, din bugetul acestui an, pentru un audit la instalațiile electrice din spitalele primăriei, precum și pentru remedierea problemelor, dacă acestea vor fi identificate. Reamintesc că, în luna noiembrie, după o tragedie similară petrecută la Piatra Neamț, a avut loc un control de urgență în spitalele din subordinea PMB, control care nu a relevat probleme în legătură cu siguranța la incendiu.
Municipalitatea e pregătită și în continuare să acorde sprijin pentru transferul pacienților COVID-19 de la „Matei Balș” către spitalele primăriei. Au fost transferați deja 6 pacienți și există, în acest moment, locuri suficiente în spitale – atât la Spitalul „Victor Babeș” (220 de paturi), cât și la Spitalul Colentina (160 de paturi). Facem tot ceea ce trebuie pentru ca pacienții COVID-19 să aibă parte de tratament în zilele următoare.
De asemenea, pentru a elimina orice speculație, am vorbit de dimineață cu responsabilii de la Termoenergetica, precum și cu responsabilii call-center-ului pentru reclamații din primărie și pot afirma că, în ultimele zile, inclusiv azi, nu au fost semnalate probleme cu furnizarea căldurii către Spitalul „Matei Balș”. Practic, Termoenergetica a furnizat agent termic la parametri optimi și nu a primit semnalări de la conducerea spitalului sau de la cetățeni, că ar fi probleme cu nivelul temperaturii furnizate.