Nicuşor Dan: Reţeaua de termoficare este praf, asta e realitatea. Doamna Firea a spus extrem de multe minciuni în campanie

Nicuşor Dan îi cere Gabrielei Firea să-i arate harta cu cei 270 de kilometri de reţea de termoficare pe care spune că i-a schimbat. Reamintim că primarul în funcţie al Capitalei respinge respinge acuzaţiile edilului general ales legate de faptul că în ultimii patru ani ar fi fost înlocuiţi doar 680 de metri din reţeaua de termoficare şi că nu ar fi asigurate stocuri de materiale în vederea reparaţiilor pentru iarna care urmează.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 17:21
Nicuşor Dan: Reţeaua de termoficare este praf, asta e realitatea. Doamna Firea a spus extrem de multe minciuni în campanie

„Eu ii cer de un an de zile sa-mi arate harta cu acei kilometri de retea de termoficare pe care i-a schimbat. Doamna Firea a spus extrem de multe minciuni in campanie. 

Reteaua de termoficare este praf, asta e realitatea. In iarna nu poti sa te apuci sa inlocuiesti condute, ce poti sa faci este sa realizezi un management de avarie. O sa avem o comunicare foarte buna cu bucurestenii, o sa le spunem cat timp o sa dureze avaria, iar din primavara urmeaza sa ne apucam de treaba”, a spus Nicuşor Dan la B1.

Gabriela Firea susţine că în ultimii patru ani în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de km din reţeaua de termoficare, nu 680 de metri, aşa cum a declarat recent Nicuşor Dan.  

„Dacă ar şti să analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de km din reţeaua de termoficare, adică echivalentul distanţei dintre Bucureşti şi Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declaraţia sa şi care reprezentau, de fapt, un singur segment de reţea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre şantierele de reabilitare a reţelei de termoficare. Cifra citată de Nicuşor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă, neînţelegând exact semnificaţia acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii patru ani”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Actualul edil al Capitalei spune că se poate „proba cu documente” că în ultimii 4 ani în reţeaua de termoficare a Capitalei s-a înlocuit „cea mai mare cantitate de ţeavă” din ultimele trei decenii.

În ceea ce priveşte stocurile pentru intervenţiile în caz de avarie, Gabriela Firea a precizat că, în prezent, Termoenergetica „dispune de toate materialele necesare”.

„Înainte de a se lansa în alte afirmaţii hazardate, Nicuşor Dan ar face bine să vadă care era situaţia cu patru ani în urmă, când RADET-ul nu mai avea de nouă luni de zile contract pentru furnizarea ţevilor necesare, iar personalul era mult subdimensionat. În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajaţi la RADET, în special în zona de intervenţii în situaţii de avarie”, a precizat Firea.

Şicane între Gabi Firea şi Nicuşor Dan. Fiea s-a pozat în biroul primarului: „I’m still here”. Nicuşor Dan: „Biroul e gol”

Nicuşor Dan nu şi-a preluat mandatul de primar la aproape o lună de la alegeri

Primarul general ales, Nicuşor Dan, nu şi-a preluat mandatul la Primăria Capitalei la aproape o lună de la alegerile locale. Nicuşor Dan acuză PSD că face jocuri prin care întârzie numirea noii administraţii. Într-o postare pe Facebook, primarul ales a anunţat că validarea mandatului său de către tribunal a fost contestată prin 52 de cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni”.

În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.