Nicuşor Dan, sabotat! Consiliul General a aprobat construirea unui parc prin zona în care ar urma să treacă trenul metropolitan

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, vineri, o hotărâre prin care îi dă undă verde lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, să amenajeze un parc pe un teren aflat pe traseul pe care primarul general Nicuşor Dan vrea să construiască trenul metropolitan.

26 nov. 2021, 18:19
Nicuşor Dan, sabotat! Consiliul General a aprobat construirea unui parc prin zona în care ar urma să treacă trenul metropolitan

Proiectul trenului metropolitan pe care-l doreşte Nicuşor Dan este dat peste cap de consilierii generali. Aceştia au aprobat ca un nou parc să fie construit pe strada Liniei, care este paralelă cu Bulevardul Iuliu Maniu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat proiectul de hotărâre prin care împuterniceşte Consiliul Local Sector 6 să cumpere, în numele și pentru Municipiul București, terenurile limitrofe străzii Liniei din Sectorul 6.

„Se împuternicește Consiliul Local al Sectorului 6 sa achiziționeze, în numele și pentru Municipiul București, conform legii, terenurile limitrofe străzii Liniei din Sectorul 6, identificate conform planului Anexa și prin numerele cadastrale 210016, 210017, 210018, 210019, 210020, 210021, în scopul extinderii și modernizării acestei artere de circulație și amenajării unor zone pietonale și de agrement”, se arată la articolul 1 al proiectului adoptat.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă ce se întâmplă cu trenul metropolitan: Trebuie să rezolve o problemă de structură!

Potrivit Clubferoviar, primarul general Nicușor Dan a prezentat proiectul „trenului metropolitan” București-Ilfov – un inel feroviar care leagă comunele limitrofe de Capitală, pe structura vechilor linii industriale ale CFR. Un tronson al acestui proiect (Gara de Vest – Vasile Milea) traversează strada Liniei din Sectorul 6.

În schimb, consilierii PNL şi USR PLUS care au majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 6 au votat amenajarea pe strada Liniei a unui parc, estimat la 27,8 milioane lei (5,6 milioane de euro) fără TVA.

Citeşte şi: Un nou parc va fi construit în Sectorul 6 prin zona în care Nicuşor Dan vrea trenul metropolitan

Pe 22 septembrie, când Nicușor Dan a prezentat proiectul trenului metropolitan într-o conferință online, Ciprian Ciucu a lansat, tot online, un sondaj prin care întreba locuitorii din Sectorul 6 ce ar trebui făcut cu restul străzii Liniei, pe care administrația locală vrea să amenajeze parcul.

De altfel, Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a declarat că nu are nimic împotriva proiectului trenului metropolitan, însă nu îi vede „relevanța” deoarece oamenii au la dispoziție metroul (bulevardul Iuliu Maniu) sau tramvaiul (bulevardul Timișoara), notează sursa citată.

Mai mult, edilul Sectorului 6 a transmis că proiectul trenului metropolitan al lui Nicuşor Dan trebuie să aibă la bază studii pentru a-şi demonstra utilitatea;  o matrice origine-destinație (de unde preia trenul oameni, câți oameni preia și unde îi lasă), studiu de trafic, studiu de fezabilitate, proiect tehnic, plan de urbanism zonal, surse de finanțare etc.

În lipsa acestor elemente, proiectul rămâne doar o „viziune” şi nu poate fi terminat „mai devreme de șase ani”.

Până atunci însă, „nu-i pot condamna pe oamenii ăștia la mizerie, nu șase ani, ci poate chiar zece ani”, a explicat Ciprian Ciucu.

Mai mult, edilul sectorului 6 a afirmat că amenajările parcului sunt „reversibile” în cazul în care studiile vor demonstra că trenul este necesar și se va face.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Am parcurs traseul viitorului tren metropolitan din București pentru că tu probabil nu o să o poţi face niciodată! De ce proiectul de suflet al lui Nicușor Dan e deocamdată o „fantazie urbană”?! Maidan, blocuri şi intersecţii aglomerate pe tot traseul dorit de Primărie