Nicuşor Dan îi sperie pe bucureșteni. Ce se va întâmpla cu blocurile construite după 1990, în cazul unui cutremur major

În cazul unui cutremur major, locuitorii din București vor suferi enorm, a avertizat primarul Nicușor Dan. 

11 oct. 2022, 21:22
Nicuşor Dan îi sperie pe bucureșteni. Ce se va întâmpla cu blocurile construite după 1990, în cazul unui cutremur major

Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan, privește cu teamă ceea ce s-ar putea întâmpla, în cazul unui seism puternic. „România și Bucureștiul sunt într-o zonă seismică și mi-e teamă. Mi-e teamă de construcțiile de după ’90 de cum se vor comporta la primul mare cutremur pe care-l vom avea în București.

Și aici avem o mare problemă. Cred că suntem absolut cu toții de acord că trebuie să avem o predictibilitate și o securitate a raporturilor juridice. Cred că suntem cu toții absolut de acord.

Pentru ca să avem asta, trebuie să avem instituții de control și instituțiile de control nu funcționează”, a declarat Nicușor Dan, la Parlament.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: „Bucureştiul se sufocă!”

Nicușor Dan oferă vești proaste pe bandă rulantă. În opinia edilului local, Bucureştiul involuează în ceea ce priveşte „posibilitatea de a răspunde cu infrastructură la cum se construieşte”.

„În opinia mea, de 17 ani, începând din 2005, de când s-a ştiut că România va intra în Uniunea Europeană şi au început să vină banii în toate segmentele, în special în imobiliare, Bucureştiul se sufocă, adică Bucureştiul involuează în ceea ce priveşte posibilitatea de a răspunde cu infrastructură la cât şi cum se construieşte”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan, dezarmat

„Nic-Dan” a mai semnalat ca Bucureştiul suferă puternic la capitolul imagine.

„Al doilea palier ţine de Bucureştiul în competiţia globală, pentru că modul în care se dezvoltă urban un oraş stimulează sau nu o mare firmă să vină să-şi pună birourile în Bucureşti sau în Sofia, sau în Belgrad, sau în Budapesta.

Şi Bucureştiul are o imagine care nu este grozavă. Cea mai urâtă capitală europeană, de exemplu, a spus un mare site european de turism şi multe altele”, a adăugat Nicuşor Dan.