Nicuşor Dan: Spitalele din Bucureşti au tot ce le trebuie, suntem la limită cu resursa umană

Primarul general Nicușor Dan spune că spitalele din Capitală au tot ceea ce le trebuie pentru a funcționa în pandemie, referindu-se însă doar la dotări. Primarul atrage atenţia însă că acestea se confruntă însă cu lipsa resursei umane, fiind nevoie de medici care să aibă grijă de bolnavii.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 06:31
Nicuşor Dan: Spitalele din Bucureşti au tot ce le trebuie, suntem la limită cu resursa umană

Întrebat dacă spitalele din Bucureşti au tot ce le trebuie pentru activitatea din această perioadă a pandemiei de Covid-19, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că spitalele sunt dotate, dar că nu mai există resursă umană.

„Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană. (…) Paturi de ATI avem și putem să achiziționăm în ritmul în care este nevoie de ele. Nu este o problemă cu asta. În schimb este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI”, a spus Nicușor Dan, într-o emisiune la Digi 24.

Citeşte şi: Cum poate fi carantinat un cartier sau o anumită zonă din Bucureşti în contextul COVID. Explicaţia lui Nicuşor Dan

Bucureştiul a raportat cele mai multe cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei şi până acum. Mai mult în ultimele zile numărul îmbolnăvirilor zilnice a crescut alarmant în Capitală.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat joi de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București este de 3.78, în creştere faţă de ziua de joi.

 

„Există discuţii despre carantinarea pe zone în Bucureşti”. Explicaţia premierului Orban

Guvernul analizează scenariul carantinării Capitalei. Premierul Ludovic Orban a recunoscut vineri că în acest moment se discută despre carantinarea pe zone a Bucurestiului.

„Obiectivul nostru este să oprim creşterea numărului de cazuri, de a determina respectarea regulilor de protecţie sanitară, de a respecta deciziile pe care le-am luat referitoare la restricţiile care au fost impuse pentru depăşirea anumitor plafoane. Acesta este obiectivul pentru care ne luptăm”, a completat Ludovic Orban.