Nicuşor Dan, spulberat de PSD după demiterea managerului Spitalului Colentina. „A început epurările politice. Miza e o investiţie de peste un miliard de lei pentru o clădire nouă”

PSD Bucureşti îl acuză pe primarul general Nicuşor Dan a început epurările politice, iar prima "victimă" a fost managerul Spitalului Colentina, Victor Cauni. Social-democraţii susţin că edilul Capitalei "se răzbună pe medici" deoarece nu a fost invitat la vizita preşedintelui Iohannis la Spitalul Colentina, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical.

22 iun. 2022, 23:16
Nicuşor Dan, spulberat de PSD după demiterea managerului Spitalului Colentina. „A început epurările politice. Miza e o investiţie de peste un miliard de lei pentru o clădire nouă”

Reprezentanţii organizaţiei PSD Bucureşti au precizat că miza schimbării lui Victor Cauni de către Nicuşor Dan este o investiţie de peste un miliard de lei pentru o clădire nouă.

”Nicuşor Dan (USR) se răzbună pe medici pentru că nu a fost invitat la vizita preşedintelui Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical. Primarul Nicuşor Dan, sprijinit de USR, a început epurările politice în spitalele administrate de Primăria Capitalei. Prima victimă este medicul Victor Cauni, manager interimar la Spitalul Colentina, unul dintre cei mai căutaţi urologi din România, recunoscut în multe ţări europene pentru performanţele sale medicale”, a transmis, miercuri, PSD Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Ilie Năstase, atac devastator la adresa lui Nicușor Dan. „Nu îi e rușine, așa, un pic?”

PSD Bucureşti: „Nicuşor Dan calcă în picioare, abuziv, votul Consiliului General”

”Un alt motiv al demiterii unuia dintre cei mai performanţi manageri de spital din Bucureşti ar fi supărarea viceprimarului general USR şi a lui Nicuşor Dan că nu au fost invitaţi la vizita preşedintelui Klaus Iohannis la spitalul Colentina, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical, unde a fost prezent doar directorul ASSMB. Între timp, Nicuşor Dan calcă în picioare, abuziv, votul Consiliului General şi a semnat o dispoziţie prin care le permite medicilor străini să între în spitale şi să-i “controleze” pe medicii români printr-un aşa-zis workshop, a unei întâlniri de lucru”, mai precizează social-democraţii.

Consilierii generali PSD afirmă că au atras atenţia asupra vizitei de evaluare mascată sub forma unui workshop.

”Chiar Nicuşor Dan a recunoscut în şedinţa Consiliului General că este, de fapt, o “evaluare”. Până şi prefectul Capitalei a atras atenţia asupra ilegalităţii şi a atacat în instanţă dispoziţia emisă de Nicuşor Dan. Dar asta nu l-a făcut pe primarul general să se oprească. Spitalele Colentina şi Sfânta Maria nu au fost alese întâmplător pentru acest workshop, sunt singurele două spitale din subordinea Primăriei Capitalei unde urmează să se construiască corpuri noi şi să se facă investiţii foarte mari. De altfel, acei medici au “vizitat” Spitalul Colentina şi după plecarea lor a urmat schimbarea managerului”, au mai transmis reprezentanţii PSD Bucureşti.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reclamat, luni seară, ”marea mizerie PNL-USR de la Bucureşti”, referindu-se la eliberarea din funcţie a managerului Spitalului Colentina, Victor Cauni.

Citeşte şi: Gabriela Szabo îl dă în judecată pe Nicușor Dan după ce a fost demisă de la CSM București