Nicuşor Dan, sub tirul USR-PLUS. Voiculescu şi Ungureanu îşi critică fondatorul

Vlad Voiculescu spune că din cauza lui Nicușor Dan a plecat de la Primăria București, iar Emanuel Ungureanu anunţă că îi va cere demisia lui Nicușor Dan dacă nu rezolvă într-un an o problemă minimală din spitale.

01 feb. 2021, 09:17
Nicuşor Dan, sub tirul USR-PLUS. Voiculescu şi Ungureanu îşi critică fondatorul

Nicuşor Dan şi-a arătat apropierea de PNL, iar foştii colegi din USr-PLUS nu îl iartă. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că relaţia sa cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este „cât se poate de civilizată”, însă „nu a funcţionat perfect” atunci când ar fi fost necesar acest lucru. El a spus că din cauza lui Nicușor Dan a plecat de la Primăria București ca să fie ministru.
„Dacă Nicuşor Dan are vreo vină în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Institutul ‘Matei Balş’? Este pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti. (…) Relaţia mea cu Nicuşor Dan este una cât se poate de civilizată, aşa cum a fost dintotdeauna. Nu a funcţionat perfect atunci când ar fi trebuit să funcţioneze. Acesta este şi motivul pentru care sunt astăzi aici şi nu la Primăria Capitalei, printre altele, dar este un om corect, care a câştigat din fericire Primăria Capitalei şi mi-am adus contribuţia atât cât am putut eu. Este un om căruia îi urez mult succes. Şi, de altfel, nu numai că îi urez mult succes, pun umărul ca şi copreşedinte USR PLUS Bucureşti tocmai ca Nicuşor Dan şi toată echipa de la Primăria Capitalei să aibă succes”, a afirmat ministrul, în cadrul unui interviu difuzat duminică de Prima TV.

Vlad Voiculescu: Dacă la Matei Balș a fost o problemă cu căldura, problema e la PSD. Firea e direct responsabilă

El a adăugat că discută cu primarul general al Capitalei atunci când există o problemă. „Când avem ceva de vorbit, evident că vorbim”, a precizat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă este o persoană conflictuală, în contextul în care în ultima perioadă a avut replici contradictorii cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu şi cu medicul Valeriu Gheorghiţă, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Cred că deloc”.

„Nu este absolut nicio ceartă, ba din contră: domnul Emil Boc a înţeles greşit un document care i-a fost transmis către consultare. Centrele de vaccinare… Scria foarte clar acolo că va fi pus în discuţia Guvernului. că vor fi decontate cheltuielile de la Ministerul Sănătăţii, şi asta a fost şi discuţia, era pur şi simplu un document pus în consultare. Cred că are alte supărări domnul Emil Boc”, a afirmat Voiculescu.

Întrebat dacă schimbarea din funcţie a managerului Spitalului Judeţean Cluj ar putea fi cauza supărării primarului de la Cluj Napoca, Ministrul Sănătăţii a răspuns: „E o posibilitate, dar nu vreau să presupun”.

„Cum motivul invocat nu era un motiv, am presupus că există alte probleme. E totul în regulă, avem atât de mult de treabă, că nu are sens să discutăm prea mult o problemuţă de la un anumit punct”, a adăugat Vlad Voiculescu.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, ministrul Sănătăţii a afirmat că este „o minciună” informaţia conform căreia ar fi încercat schimbarea acestuia de la coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, explicând că minciuna „a pornit de la un anumit trust de presă care are, probabil anumite interese politice”.

 

„Nu a fost cazul niciodată, niciodată, aveţi cuvântul meu, nu i-am cerut demisia domnului Gheorghiţă sau schimbarea dânsului din funcţie, ba din contră, îi doresc succes şi, mai mult decât atât, lucrăm împreună. (…) Atunci când avem de discutat lucruri, le discutăm cât se poate de deschis. Ne auzim, câteodată, de trei-patru ori pe zi, ne şi vedem”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a menţionat că nu s-a discutat niciodată în şedinţele de guvern cum funcţionează comitetul condus de Valeriu Gheorghiţă.

Emanuel Ungureanu: Îi voi cere demisia lui Nicușor Dan dacă nu rezolvă într-un an o problemă minimală din spitale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat duminică, la Antena 3, după tragedia de la Matei Balș, că îi va cere personal demisia primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă acesta nu va implementa în decurs de un an de zile o măsură „minimală” în spitale.

Ungureanu a spus că nu este corect să i se ceară demisia lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în urma incendiului, pentru că este în funcție de câteva săptămâni și nu poate fi tras la răspundere pentru un fenomen care s-a perpetuat de 30 de ani în toate spitalele din țară.

În acest context, deputatul USR a spus că va fi primul care-i va trage la răspundere pe actualii decidenți și l-a indicat pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, căruia i-a dat un „termen rezonabil” să ia măsuri la spitalele din București.

„Dacă Nicușor Dan nu rezolvă într-un an, este un termen rezonabil, o problemă minimală de a echipa fiecare spital cu o centrală care să-i dea autonomie și rezervor de rezervă, atunci trebuie să plece. Dacă nu se va întâmpla într-un an, eu îi voi cere demisia, să nu aveți niciun dubiu”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena 3.