Nicuşor Dan: „Toată miza e să nu ratăm valul de speranţă”. Cum a reacţionat când a intrat în fostul birou al lui Gabrielei Firea

Nicuşor Dan a declarat, în ziua în care a depus jurământul ca primar general al Capitalei, că nu vrea să rateze "valul de speranţă" pe care l-a generat. Noul edil e convins că "ar fi fost petrecere mare în cartier" după câştigarea alegerilor dacă nu ar fi fost pandemia de coronavirus. Cât despre biroul său din Primăria Capitalei, în care a lucrat Gabriela Firea, Nicuşor Dan a spus că este "amenajat cu gust" şi s-a arătat încântat de faptul că edilul Capitalei are şi "un mic loc de relaxare", notează Recorder.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 14:35

Joi, în jurul orei 10:30, Nicuşor Dan a plecat la Primăria Capitalei, pentru depunerea jurământului.

„Dacă n-ar fi fost pandemia asta, ar fi fost mare petrecere în cartier după câştigarea alegerilor”, a mărturisit Nicuşor Dan, în timp ce conducea spre Primărie, conform Recorder.

Noul edil a fost însoţit de soţia şi fiica sa.

„Îmi doresc ca perioada de acomodare să treacă repede şi perioadele de absenţă să nu fie prea dese. Şi prea lungi. Iar asta nu este doar sentimentul sau dorinţa mea. Este şi dorinţa Aheei, a fiicei noastre caer, de când a câştigat alegerile, se asigură aproape zilnic: „Tati va mai veni acasă în momentul în care va deveni primar?””, a precizat Mirabela Grădinaru, soţia lui Nicuşor Dan, pentru sursa citată.

„Toată miza este să nu ratăm valul de speranţă pe care l-am generat. Pentru că în toate zilele ăstea am mers pe stradă, am stat de vorbă cu mulţi oameni care m-au oprit. Şi ăsta este sentimentul: un val de speranţă”, a precizat noul primar general al Capitalei.

Nicuşor Dan şi-a parcat maşina pe o stradă de lângă Parcul Cişmigiu şi a plătit prin SMS

Edilul Capitalei a parcat maşina în zona parcului Cişmigiu şi a mers pe jos, împreună cu soţia sa, la Primărie. Întâmpinat de un angajat al societăţii de parcaje, Nicuşor Dan a spus că plăteşte parcarea prin SMS.

La ceremonia de depunere a jurământului, care a avut loc în jurul orei 12, au participat premierul Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, precum şi fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş.

„Vreau să îi asigur pe bucureşteni că această instituţie va fi partenerul lor şi să spun din nou: Nu se poate să nu reuşim! Împreună pentru noul Bucureşti”, a spus Nicuşor Dan, după depunerea jurământului.

Ce i-a spus Ludovic Orban lui Nicuşor Dan despre problema apei calde şi încălzirii din Capitală

După depunerea jurământului, primarul general a fost surprins de reporterii Recorder în timp ce discuta cu Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş, liderii politici care i-au susţinut candidatura la Primăria Capitalei.

„Nicuşor Dan: Negociaţi în continuare?

Dan Barna: Negociem să-ţi aducem bani!

Nicuşor Dan: Sunt convins că totul e spre sprijinul meu.

Dan Barna: Da, da. Era spus în cazul în care uita care-s posibilităţile să-ţi dăm bani să te închizi la sfârşitul anului.

Ludovic Orban: Le-am spus că acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire, nu să caut soluţii să se ducă banii la ELCEN”

În jurul orei 15, Nicuşor Dan a avut o întâlnire cu conducerea IGSU, a Poliţiei Capitalei şi Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Reacţia lui Nicuşor Dan când a intrat în biroul primarului general în care a lucrat Gabriela Firea

„E un birou amenajat cu gust. Vorbesc foarte serios”, a spus Nicuşor Dan.

Noul primar a arătat camera în care vor lucra consilierii, precum şi un loc de relaxare în sediul Primăriei.

„Şi aici este un mic loc de relaxare pentru primar, care are şi o baie. S-ar putea să mi se întâmple să dorm pe canapeaua asta”, a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, în camera de relaxare din Primăria Capitalei. foto: captură video Recorder.ro

Nicuşor Dan, reacţie după prima zi a mandatului de primar general

„A fost foarte intens, adică au fost foarte multe informaţii pe care le aşteptam. Aveam toate întrebările şi am primit 90 la sută din răspunsuri la ele. Şi o să mai dureze în felul ăsta câteva zile. Şi după asta o să-mi fie foarte clară direcţia pe care merg”, a spus edilul Capitalei.

Nicuşor Dan a plecat de la Primăria Capitalei, în jurul orei 19:45.

Dacian Cioloş anunţă că Nicuşor Dan se poate înscrie din nou în USR PLUS. „Nu e un copil pe care să-l atragi cu o bombonică undeva”