Nicuşor Dan: Trebuie să avem o strategie unitară pentru spitalele din Bucureşti

Nicuşor Dan a declarat, miercuri seară, că în Bucuresti sunt 50 de spitale, iar primaria generală are în subordine 19 dintre acestea. Primarul a precizat că nu a existat niciodată o strategie comună pentru cele 50 de spitale.

18 nov. 2020, 21:51
Nicuşor Dan: Trebuie să avem o strategie unitară pentru spitalele din Bucureşti
Nicusor Dan

„Urgentele mandatului meu sunt: sanatatea, chestiunea financiara (inclusiv sa platim salariile) si problema apei calde. Sistemul nostru medical e departe de a fi perfect. La fel si cel din Bucuresti. Am un mesaj pentru bucuresteni: e mai bine sa mergeti la spital decat sa stati acasa, pentru ca bolile de agraveaza.

In Bucuresti sunt 50 de spitale, primaria are 19 dintre acestea. Nu a existat niciodata o strategie comuna pentru cele 50 de spitale. Legat de riscul de incendiu, Guvernul a demarat un control in toate spitalele. Noi pentru cele 19 spitale, prin colegii de la administrarea spitalelor am pregatit listele cu probleme pentru aceste spitale.

Pentru siguranta la incendiu, 8 din 19 au aviz. Iar pentru alte 9 s-a facut documentatia necesara pentru a fi obtinut avizul la incendiu. Exista resurse de la Casa de Asigurari de Sanatate care pot fi folosite de spitale. Trebuie sa avem o strategie unitara pentru spitale. Pe multe domenii de activitate am avut o buna colaborare cu Guvernul. Este un context politic favorabil, in care primarul general si Guvernul sunt parteneri. Daca managementul spitalului este unul potrivit, atunci concursul pentru pozitii in spitale va fi cu rezultate potrivite.”

Primarul Capitalei a spune că a alocat un număr suplimentar de cadre medicale care efectuează anchete epidemiologice pentru SARS-COV-2.

„DSP-urile au fost mult prea mici și ca schemă de personal și ca bugete. Primul lucru pe care l-am făcut ca primar a fost să aloc oameni catre DSP. 200 de oameni fac anchete epidemiologice după măsura pe care am luat-o. Am alocat oameni pentru Salvare. Ambulanța București-lfov era suprasolicitată. Portul măștii ne salvează de răspândirea virusului. Am făcut un chestionar către șoferii de STB și în urma completării lor am decis trimiterea de controale în zonele respective, unde s-a semnalat ca nu se poarta masca in mijloacele de transport.”, a spus Nicusor Dan la Realitatea Plus.

Nicuşor Dan: În topul problemelor din capitală se află gropile de gunoi

Nicuşor Dan

a declarat că în topul problemelor pe care bucureştenii le-au semnalat se află cea a gropilor de gunoi ilegale.

„O sa am o intalnire cu presedintele consiliului judetean Ilfov. Am avut o intalnire cu ministrul Mediului. La nivelul Bucurestiului Garda de mediu nu are suficienti oameni.

Cetăţenii sunt foarte interesati de poluarea aerului, sunt interesati sa eliminam zone de gunoaie pentru ca sunt focare de infectie. E o chestiune foarte serioasa in care trebuie sa avem suficiente forte ca sa intervenim sa rezolvam”, a spus primarul Capitalei.

„Avem o excelenta colaborare cu primarul Capitalei. Am stabilit deja primii pasi pe care îi vom face impreuna. Am declarat razboi arderilor deseurilor. Ne aflam in situatia in care anumiti cetateni, sub ochii primarilor, arunca astfel de deseuri pe care le si incendiaza. Acestea pun in pericol sanatatea cetatenilor”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, la Realitatea Plus.