Nicușor Dan vinde iluzii. Cum îi „păcălește” pe locuitorii din Militari că vor scapa de aglomerația de pe Iuliu Maniu. Proiectul mamut al edilului

Nicușor Dan a făcut declarații în cadrul conferinței susținute azi, că va demara un proiect menit să fluidizeze traficul pe Bulevardul Iuliu Maniu.

21 mai 2021, 13:53
Nicușor Dan vinde iluzii. Cum îi „păcălește” pe locuitorii din Militari că vor scapa de aglomerația de pe Iuliu Maniu. Proiectul mamut al edilului

Nicușor Dan a menționat azi, în cadrul conferinței de presă, un proiect de prelungire al Bulevardului Timișoara și a Căii Giulești până la autostrada de centură, fapt care ar fluidiza traficul din București.

„Exista un proiect al Consiliului Ilfov pentru ca autostrada de centură să fie legată cu mai multe intrări până în interiorul Bucureștiului. Vrem ca Bulevardul Timișoara să fie prelungit peste centură și până la autostrada de centură, iar Calea Giulesti să fie prelungită tot până la autostrada de centură. Vom avea mai multe ieșiri din București până la autostrada și soseaua de centură, astfel se va fluidiza traficul pe Iuliu Maniu. Trebuie să facem ajustări la podul Ciurel ca să-l folosim cum este el.”, a declarat Primarul Capitalei.

Ambițiosul proiect al edilului Capitalei implică totuși niște lucrări complexe de modificare ale infrastructurii. Bulevardul Timișoara și Calea Giulești sunt zone extrem de circulate și înconjurate de blocuri de locuințe, iar începerea unor lucrări de prelungire ale acestor drumuri ar putea afecta grav circulația pe aceste două artere, fapt care ar creea și mai mult haos în trafic.

Nu este prima dată când Nicușor Dan aduce în discuție fluidizarea Bulevardului Iuliu Maniu, primarul a mai menționat și în urmă cu un an, că o soluție în acest sens ar fi metroul de suprafață.

Podul Ciurel este un alt proiect ale cărui costuri de construcție s-au ridicat la o valoare mai mare decât cea preconizată. În prezent construcția nu este finalizată în întregime.

Lucrările la Podul Ciurel au fost sistate mai mulți ani în instanță din cauză că planul de construcție pesupuna ca acest pod să treacă la 20 de metri distanță de un bazin de apă potabilă.

Nicușor Dan: „Sperăm să facem recepția Cartierului Henri Coandă peste 2 luni”

Primarul Capitalei a mai anunțat că vor fi continuate lucrările începute acum ceva vreme la construirea cartierului Henri Coandă. Edilul speră să facă inaugarea cartierului peste două luni.

„Vom demara lucrările la cartierul Henri Coandă, o obligație foarte veche pentru că au fost întârzieri de plată. În două luni sperăm, să facem recepția, la sfarșitul anului vrem să terminăm canalizarea. În ceea ce privește Prelungirea Ghencea și Doamnna Ghica, vrem să votăm proiectul de asociere cu Primăria Sectorului 2, ca să putem folosi bugetul alocat. Va fi gata pana la sfârșitul toamnei”, a mai adăugat Primarul Capitalei.

Pasajul Doamna Ghica este o altă construcție urbanistică la care lucrările au fost îngreunate din cauza faptului că nu avea PUZ și nici studiu de stabilitate a clădirilor învecinate. Anul acesta Primăria Capitalei a alocat 18 milioane lei pentru plata datoriilor și încă 20 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la Pasajul doamna Ghica. De asemenea pentru lucrări la ruta Prelungirea Ghencea-Domnești, primăria a alocat  47 milioane lei, 7 de milioane pentru plata datoriilor și 40 de milioane pentru contiuarea lucrărilor.