Nicuşor Dan vrea bilet unic pentru transportul comun din Capitală. Ce anunţ a făcut edilul şi despre metrou

Nicuşor Dan a anunţat că vrea să introducă un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă din Bucureşti, care se află în subordinrea Primăriei, dar şi pentru metrou. De asemenea, edilul Capitalei a anunţat că metroul va rămâne pentru moment în subordinea Ministerului Transporturilor.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 18:55
Nicuşor Dan vrea bilet unic pentru transportul comun din Capitală. Ce anunţ a făcut edilul şi despre metrou

”Fără îndoială că o să avem curând un bilet unic, pentru că e logic ca lucrul ăsta să se întâmple. A şi funcţionat această chestiune în urmă cu patru sau cinci ani dacă nu mă înşel. Trebuie să existe doar un mecanism corect de decontare între aceste două entităţi, asta e tot. Este ceva extrem, extrem de simplu de făcut. Cele două societăţi vor rămâne diferite”, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei spune că, pentru moment, metroul va rămâne în subordinea Ministerului Transportului

”În acest moment, Bucureştiul plăteşte o subvenţie consistentă către transportul public de suprafaţă, plăteşte o subvenţie consistentă către sistemul de încălzire, nu îşi permite să mai plătească o subvenţie pentru metrou. Ăsta este motivul pentru care nu doresc în acest moment ca metroul să vină la Primăria Capitalei. Însă din punctul de vedere al bucureşteanului care foloseşte transportul public, pe el nu trebuie să-l intereseze dacă există o companie sau există două companii, pe el tot ce-l interesează este să aibă un bilet cu care să intre sau în metrou sau în autobuz, să aibă o călătorie de o oră cu unul sau cu altul, îl interesează ca staţiile să fie cât mai apropiate unele de celelalte”, a mai adăugat Dan.

Citeşte şi: Gabriela Firea semnalează gafa făcută de Nicuşor Dan: Să îi spună cineva asta şi primarului Capitalei, e de vreo trei ani!