Nicușor Dan vrea o nouă grădină zoologică de 60 de hectare în București. Unde va fi amplasată

Nicușor Dan vrea o nouă grădină zoologică în București. Pentru planul său, primarul general al Capitalei are în plan să ceară de la Ministerul Apărării terenul din spatele Stadionului Ghencea.

04 nov. 2022, 13:51
Nicușor Dan vrea o nouă grădină zoologică de 60 de hectare în București. Unde va fi amplasată

Nicușor Dan a promis, în campania electorală, că va face o pădure urbană pe acel teren, doar că planurile s-au schimbat între timp, iar acum vrea să facă o grădină zoologică pe o suprafață de 60 de hectare.

Nicușor Dan vrea o nouă Grădină Zoologică de 60 de hectare în spatele Stadionului Ghencea

”Aici este o solicitare pe care am făcut-o Ministerului Apărării. Vrem să cumulăm două proiecte. Există un proiect mai vechi al Primăriei, pe care nu-l susțin, dar care a fost făcut la un nivel de detaliu, care prevedea o grădină zoologică de aproximativ șaizeci de hectare, care să fie vizavi de actuala locație a Grădinii Zoologice, în Pădurea Băneasa. Asta ar fi presupus o defrișare consistentă pe care nu o susțin. În schimb, proiectul ăsta, așa cum este, își găsește locul pe terenul viran din spatele Stadionului Ghencea. Pentru asta însă, trebuie să avem acordul proprietarului terenului, care este Ministerul Apărării”, a explicat Nicușor Dan pentru HotNews.ro.

Nicușor Dan vrea să cupleze proiectul cu un altul de infrastructură rutieră, o străpungere între strada Brașov și Șoseaua Alexandriei.

Citește și Nicușor Dan trage un semnal de alarmă după cutremurul de astăzi: ”O să fie un test viitorul cutremur pentru clădirile care au fost construite după anii ’90. Inspectoratul de Stat în Contrucții nu își face datoria”

”Această șosea trebuie să treacă tot pe un teren al Ministerului Apărării. Și discuția pe care am avut-o cu cei de acolo, de la minister, am discutat de ambele”, a explicat primarul.

Până acum, însă, discuțiile nu au avut o finalitate.

Grăzina Zoologică pe care o avem deja se află în sectorul 1 al Capitalei. Parcul a fost înființat în anul 1955 sub forma unui serviciu al Secțiunii Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei.

Citește și Nicuşor Dan, prima reacţie după ce i-a fost săltată maşina de pe o stradă din Bucureşti: „Nu era abandonată, dar nu am mai circulat o lună sau două”