Nicuşor Dan vrea să cumpere tramvaie la mâna a doua. „Nu e nevoie de chiar aşa mulţi bani”

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, PMP şi alianţa USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joi, că municipalitatea ar putea cumpăra tramvaie la mâna a doua "pentru a asigura fluenţa transportului public". În schimb, deputatul a spus că actuala administraţie "s-a zgârcit la tărâţe" pentru că nu a făcut mentenanţa la timp mentenanţa vehiculelor din flota STB.

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 09:19
Nicuşor Dan vrea să cumpere tramvaie la mâna a doua. „Nu e nevoie de chiar aşa mulţi bani”

„Nu e nevoie de chiar aşa mulţi bani. Nu poţi să comanzi 100 de tramvaie ca să vină mâine. Putem pentru nevoile urgente pe care le avem, putem să cumpărăm, cum a făcut Oradea, şi tramvaie la mâna a doua până când ieşim din situaţia asta pentru a asigura fluenţa transportului public.

Din păcate pe cele vechi, noi, ca adminsitraţii, ne-am zgârcit la tărâţe. Nu s-a făcut o mentenanţă. Primăria nu a alocat bani pentru Societatea de transport public şi nu au făcut mentenanţa la timp şi au fost nevoiţi să facă tot felul de improvizaţii. 

Trebuia să iasă maşina pe traseu, nu avea piesa de schimb, o lua de la alta şi sunt zeci de maşini care sunt descompletate”, a declarat Nicuşor Dan, pentru Gândul Live.

De asemenea, candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei a afirmat că „din păcate licitaţiile nu au fost organizate corespunzător”.

„Banii cei mai mulţi sunt pe tramvaie şi cu condiţionaţi de UE modernizarea unor linii 40 şi 55 de care nu ne-am apucat nici la stadiul de proiect. Trebuie să luăm banii ăştia europeni, să facem proiectele, astfel încât până în 2023 să reuşim să cumpărăm cele 100 de tramvaie noi.

E foarte multă ipocrizie”, a spus deputatul.

Nicuşor Dan, după ce Gabriela Firea a spus că-l vrea viceprimar: „Primarul Firea a făcut un fonfleu de presă”

„Mi se pare că luăm prea mult în serios pe primarul în funcţie. Şapte ani de zile a luat în serios pe primarul Oprescu. Era un fel de statuie. E omul care a falimentat RADET-ul.

Primarul Firea a făcut un fonfleu de presă, hai să-l fac pe Nicuşor Dan viceprimar ca să arate ea cât de bine colaborează cu toată lumea. Ea s-a certat cu toată lumea. S-a certat cu Guvernul, s-a certat cu Parlamentul, a dat în judecată 30 de jurnalişti cărora le-a cerut bani.

Adevărul e că nu a colaborat cu propriul Guvern pentru a rezolva probleme serioase, precum este centura Capitalei.

Tot mandatul ăsta al Gabrielei Firea a fost un joc de imagine. Nu s-a ocupat de probleme fundamentale ale Bucureştiului – trafic, termoficare, risc seismic – A făcut jocuri de imagine. Am găsit întâmplător în urmă cu trei ani că a declarat că îl aduce pe Papa Francisc la Bucureşti”, a menţionat Nicuşor Dan, conform sursei citate.

Scandalul de la conferinţa lui Nicuşor Dan din sectorul 5: E o mini mineriadă. Ne întoarcem în anii 90

„Vreo 30 de maşini de salubritate de la Primăria Sectorului 5 au claxonat încontinuu pentru a nu ne face auziţi. În final a venit şi Poliţia Naţională care a amendat câţiva dintre şoferi.

Această manifestare continuă comunistă a PSD. E o mini mineriadă. Ne întoarcem în anii 90

Acum două săptămâni am avut acelaşi lucru. A venit Bădulescu, a venit şeful STB-ului ca să vorbească peste conferinţa de presă pe care o aveam”, a afirmat deputatul.

Nicuşor Dan, scandal cu Poliţia Locală Sector 5 la conferinţa sa de presă. „E filonul comunist din PSD. Nu acceptă alt punct de vedere”