Ninge ca-n mijlocul iernii în luna aprilie VIDEO

Fenomene meteo extreme in lume, în plina primavara. A nins in Marea Britanie, Elvetia si Spania iar zapada a provocat haos. 35 de persoane au ajuns la spital. Sunt imagini apocaliptice in Grecia, unde sunt inundaţii teribile, sunt zone unde apa are şi trei metri în unele locuri! Vârful dezastrului va fi atins în cursul zilei de astazi, când precipitațiile vor atinge un nivel record.

RomaniaTV.net
08 apr. 2019, 12:55
Ninge ca-n mijlocul iernii în luna aprilie VIDEO

In timp ce la noi copacii sunt in floare, in vestul si centrul Europei ninge ca in mijlocul iernii. In Spania, 35 de oameni au ajuns la spital in urma unui carambol provocat de stratul gros de zapada depus pe o autostrada. Probleme au fost si pe mai multe autostrazi din Portugalia si Elvetia.

O ninsoare abundenta de aprilie a provocat a produs un adevarat carambol intr-o trecatoare din munti, in nordul Madridului. Din cauza asfaltului alunecos, in doar cateva clipe vehiculele aflate pe o portiune de doi kilometri s-au ciocnit in lant.

Peste 50 de masini au fost implicate, iar 35 de oameni au ajuns cu rani la spital. Autostrada a fost blocata mai bine de 5 ore, timp in care autoritatile au incercat sa salveze victimele carambolului. 

Si in Portugalia au fost probleme din cauza ninsoriI abundente care s-a depus cu repeziciune. In Elvetia, circulatia pe una dintre autostrazile din apropiere de Lucerna s-a desfasurat cu foarte mare dificultate din cauza stratului gros de zapada.

In Romania, meteorologii vin, insa, cu vesti bune. In perioada urmatoare vremea va fi calda in regiunile intracarpatice iar temperaturile vor fi normale, de primavara. Cerul va fi variabil, cu innorari in sud-vestul tarii, iar dimineata si noaptea va ploua izolat in zonele de sud.