Ninge în România. În zonele montane s-a depus primul strat de zăpadă

Vremea s-a răcit în ultimele zile. La munte, temperaturile au coborât frecvent sub zero grade pe timpul nopții, iar pe vârfurile înalte s-a depus deja primul strat de zăpadă.

11 oct. 2023, 10:59
Ninge în România. În zonele montane s-a depus primul strat de zăpadă

Primul strat de zăpadă din sezonul rece 2023-2024 s-a depus în România. În ultimele nopți, temperaturile au coborât sub zero grade Celsius în special la munte, la altitudini mari.

Citește și: Alertă meteo. Curentul JET aduce un carusel de temperaturi şi iarnă timpurie

Sergiu Olteanu, meteorolog la stația Vf. Omu, a postat pe rețelele sociale imagini cu ninsoarea.

”Eeeeee…. ce frig…ce vânt… ce ninsoare… ce viscol!”, a scris Sergiu Olteanu pe Facebook.

A nins și în Bucovina, în Munții Rarău.

Citește și: Prognoza meteo. După ce vremea ne răsfaţă cu soare de vară, vin brumă, promoroacă şi ploi

Meteorologii spun însă că în următoarele două zile temperaturile vor crește semnificativ, pentru ca apoi să scadă din nou.

De joi vremea se va încălzi în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în nord, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață, potrivit ANM.

În București, vremea se va menține frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

 

Prognoza meteo. Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Bucureşti

Iarna dă însă târcoale, iar anul acesta se pare că va veni mai devreme Meteorologii anunță data exactă când va ninge prima dată în București. Potrivit estimărilor specialiștilor AccuWeather primele ninsori se vor înregistra în luna noiembrie și vor avea loc chiar în Capitală.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo și anunță că iarna o să ajungă în România în curând. Deși suntem în luna octombrie, valorile din termometre indică temperaturi mai ridicate față de normalul acestei perioade, însă iarna nu este departe, iar prima ninsoare a fost deja anunțată.

Potrivit prognozei meteo întocmite de specialiștii AccuWeather, prima ninsoare în București va avea loc la data de 21 noiembrie 2023. Atunci temperaturile scad simțitor. Temperatura maximă o să fie de 6 grade, în timp ce minima scade la -1 grade.