Ninsoarea şi vremea rea provoacă haos în Europa şi America VIDEO

Vremea rea afectează întreaga Europă centrală şi de sud-est. Zăpada şi îngheţul au paralizat mai multe ţări, şi cel puţin nouă oameni au murit la acest sfârşit de săptămână. Numeroase drumuri din Europa sunt închise din cauza nămeţilor. Ninsoarea a provocat haos şi peste ocean, în nordul Statelor Unite. 

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 07:35
Ninsoarea şi vremea rea provoacă haos în Europa şi America VIDEO

Viscolul şi temperaturile extrem de scăzute au provocat moartea a doi oameni în Serbia, iar peste 600 au fost salvaţi din maşini înzăpezite. Guvernul a mobilizat armata pentru a interveni în situaţii de urgenţă şi pentru deblocarea drumurilor. Între timp, mai multe sate de la sud de Belgrad sunt complet izolate.

În Croaţia, patru oameni au murit de frig. Ninsorile puternice continuă, iar utilajele nu reuşesc să cureţe drumurile.

Şi în Cehia trei oameni şi-au pierdut viaţa. În Slovenia sunt blocate mai multe drumuri, iar oamenii se tem că vor îngheţa.

Şi în Muntenegru iarna a creat probleme, iar în Germania, aeroportul din frankfurt a suspendat numeroase curse, din cauza viscolului. Meteorologii nu au veşti bune. Ninsorile vor continua în următoarele zile. Situaţia nu este mai bună nici peste ocean. Vântul puternic şi căderile masive de zăpadă din nordul Statelor Unite au paralizat circulaţia pe mai multe drumuri. Poliţia a anunţat peste 20 de accidente rutiere, însă nu s-au înregistrat victime.