NINSORI ABUNDENTE în Asia şi Africa. În Egipt a nins prima dată după foarte mulţi ani

Mai multe regiuni din Egipt, inclusiv periferia capitalei Cairo, erau acoperite vineri cu un strat de zăpadă, pentru prima dată după foarte mulţi ani. Ninsori abundente s-au abătut şi peste Georgia, în majoritatea regiunilor, zeci de sate fiind izolate.

13 dec. 2013, 14:00
NINSORI ABUNDENTE în Asia şi Africa. În Egipt a nins prima dată după foarte mulţi ani

Un val de frig a cuprins de mai multe zile Orientul Mijlociu, iar Egiptul se confruntă de două zile cu temperaturi scăzute.

Este pentru prima dată, după foarte mulţi ani, când lumea vede zăpadă în regiunea Cairo„, a declarat Ali Abdelazim, de la Direcţia generală de Meteorologie, potrivit Agerpres.

În Medinati, un nou oraş la nord-est de capitala Cairo, un locuitor a povestit că a fost trezit de un zgomot neobişnuit. „La ora şase dimineaţa, am auzit cum se izbeau fulgii de zăpadă de geamurile mele. Afară am văzut că grădina mea era albă. Este pentru prima dată din viaţa mea când văd aşa ceva„, a spus bărbatul.

Şi în alte suburbii ale capitalei egiptene a nins, dar într-o mai mică măsură.

În peninsula Sinai, un strat gros de mai mulţi centimetri de zăpadă acoperea regiunea muntoasă Sfânta Ecaterina după un viscol, fenomen care n-a mai avut loc de decenii.

În Rass El-Bar, pe coasta mediteraneană, grădinile, străzile şi casele erau acoperite cu o mantie albă după ninsori puternice.

Ninsori uşoare au fost, de asemenea, semnalate la Alexandria, al doilea oraş ca mărime al ţării, situat în nord. Autorităţile au anunţat închiderea, pentru a treia zi consecutiv, a portului din cauza vremii nefavorabile şi a vântului puternic.

Ninsori abundente în Georgia: zeci de sate izolate, circa 90 de şcoli închise    

Ninsori abundente s-au abătut peste Georgia, în majoritatea regiunilor, zeci de sate fiind în prezent izolate şi mai multe şcoli închise. Cea mai dificilă situaţie se înregistrează în sud-vestul ţării, unde grosimea stratului de zăpadă atinge pe alocuri 1,5-2 metri. Curăţarea drumurilor este imposibilă, din cauza ninsorilor care cad neîncetat şi a ceţii.

Ca urmare a blocării circulaţiei şi a problemelor legate de alimentarea cu căldură, au fost întrerupte cursurile în aproximativ 90 de şcoli.

În ultimele zile, în majoritatea regiunilor din Georgia au căzut cantităţi mari de zăpadă, iar temperaturile sunt destul de scăzute, până la -15 grade noaptea în unele regiuni.

CITEŞTE ŞI: Ninsoare istorică: Ierusalimul, lovit de o furtună de zăpadă