Ninsori abundente în zona staţiunii Rânca, unde stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri. Autorităţile au intervenit de urgenţă

Ninsori puternice duminică dimineaţă în judeţul Gorj, în zona staţiunii Rânca. Utilajele de la drumuri intervin chiar acum pentru a nu se crea probleme. 

RomaniaTV.net
19 feb. 2017, 06:44
Ninsori abundente în zona staţiunii Rânca, unde stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri. Autorităţile au intervenit de urgenţă

Traficul pe drumul naţional (DN) 67C, Transalpina, Novaci – Rânca, se desfăşoară, duminică, în condiţii de iarnă, zăpada depusă pe carosabil măsurând până la trei centimetri. În zonă acţionează şase utilaje de deszăpezire, iar poliţiştii permit accesul, pe sensul de urcare, doar maşinilor echipate corespunzător.

Între kilometrii 28 şi 34, pe carosabil este un strat de zăpadă de 1-3 centimetri, şase utilaje de deszăpezire acţionând în zonă. Pe sensul de urcare s-a instituit filtru rutier, iar poliţiştii permit accesul pe tronsonul de drum respectiv doar autovehiculelor echipate corespunzător.

Până la ora 15.00, judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea sunt sub atenţionare cod galben de ninsoare.

Potrivit ANM, în aceste zone se va depune un strat nou de zăpadă de peste 15 centimetri.

Vremea s-a întors la 180 de grade. Sâmbătă, în Gorj termometrele arătau 11 grade şi în numai 24 de ore, iarna şi-a intrat din nou în drepturi.

Ninsorile vor continua pe tot parcursul zilei în zona Munţilor Banatului, Carpaţii Meridionali şi în cea mai mare parte a Olteniei şi în N-V Munteniei. 

În celelalte zone ale ţării se vor semnala ploi, lapoviţă şi ninsori.