Ninsori anunţate în weekend. Stratul de zăpadă măsoară 20 cm în zonele montane înalte. Avertismentul salvamontiştilor

Publicat: Vineri, 28 Septembrie 2018 12:49 // Actualizat: Vineri, 28 Septembrie 2018 12:59 // Sursa: romaniatv.net

Vremea se răceşte din nou de sâmbătă. În zonele montane s-a depus deja un strat de zăpadă de până spre 20 cm la 2500 de metri. Salvamontiştii din Argeş atrag atenţia turiştilor că în weekend sunt aşteptate noi ninsori. Salvamontiştii recomandă evitarea traseelor lungi şi purtarea unui echipament de iarnă.

"În urma căderilor de zăpadă de la începutul săptămânii, în zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 10 cm la altitudinea de 2000 de metri, în creștere spre 20 cm la 2500 de metri. Această situație impune parcurgerea traseelor turistice de altitudine din județul Argeș cu precauție, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte și încălțări adecvate (atenție, NU pantofi de alergare montană!) bețe de schi, piolet, colțari, pentru zonele unde s-a format gheață", anunţă salvamontiştii din Argeş.

Pentru weekendul care urmează, se așteaptă noi căderi de zăpadă, avertizează salvamontiştii într-un comunicat de presă.

"Nu recomandăm să se parcurgă trasee lungi, cu pasaje dificile, cum ar fi traseul de creastă al Făgărașului, sau traseele de urcare pe Moldoveanu și Negoiu, mai ales de către persoane fără experiență de iarnă. Trebuie tinut cont și de faptul că ziua este mai scurtă, la ora 19:30 fiind deja întuneric, în planificarea turei trebuind să se țină cont de intervalul de lumină, întoarcerea fiind chiar cu o ora-două înaintea întunericului, pentru a evita situații nedorite".

De asemenea, conducătorii auto care intenționează să parcurgă Transfăgărașanul, sau drumurile din munții Argeșului care sunt la altitudini mari, trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ninsori ninsori la munte prognoza meteo schi trasee montane închise
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H