Ninsori puternice la munte, unde stratul de zăpadă atinge 10 centimetri. Drumarii au început deszăpezirea

A început să ningă puternic în zonele montane. Drumarii au început marţi dimineaţă să deszăpezească Transfăgărăşanul, pe anumite porţiuni ale şoselei zăpada depăşind 10 centimetri. De asemenea, salvamontiştii din judeţul Gorj au intervenit pentru salvarea mai multor persoane rămase blocate cu maşinile pe Transalpina, din cauza zăpezii. 

RomaniaTV.net
25 sept. 2018, 07:18
Ninsori puternice la munte, unde stratul de zăpadă atinge 10 centimetri. Drumarii au început deszăpezirea

Drumarii au început marţi dimineaţă să deszăpezească Transfăgărăşanul, pe anumite porţiuni ale şoselei zăpada viscolită depăşind 10 centimetri, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

„Colegii noştri de la Districtul Bâlea acţionează pe Transfăgărăşan de azi dimineaţă cu un utilaj cu lamă şi material antiderapant. Stratul de zăpadă depăşeşte 10 cm pe alocuri, dar după deszăpezire va oferi condiţii sigure pentru circulaţie. Totuşi, dacă aveţi drum pe acolo, să vă asiguraţi că aveţi anvelope de iarnă”, este mesajul publicat în dimineaţa acestei zile, pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Pe Transfăgărăşan se circulă în condiţii de iarnă.

Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri, temperatura este de minus 5,4 grade Celsius, iar vântul suflă cu viteza de 14 metri pe secundă.

Intervenţie a salvamontiştilor din Gorj pentru salvarea mai multor persoane rămase blocate cu maşinile pe Transalpina, din cauza zăpezii


Salvamontiştii din judeţul Gorj intervin, marţi, pentru salvarea mai multor persoane rămase blocate cu maşinile pe Transalpina, din cauza zăpezii. Deocamdată nu se cunoaşte exact numărul persoanelor aflate în aceste maşini, însă primele informaţii arată că unele autoturisme nu mai au combustibil pentru încălzire.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, o intervenţie este în derulare în zona înaltă a masivului Parâng, pe Transalpina, pentru acordarea primului ajutor şi salvarea mai multor persoane surprinse, în noaptea de luni spre marţi, de căderile de zăpadă şi rămase blocate cu autoturismele în căldarea Urdele.

„Drumarii acţionează cu utilaje pentru a desface drumul, iar salvamontiştii s-au deplasat în zonă cu o ambulanţă Salvamont apoi continuând drumul pe jos pentru a ajunge în locul unde sunt blocate maşinile. Unele maşini nu mai au combustibil şi nu mai pot face căldură, iar o parte dintre cei surprinşi în ele sunt îmbrăcaţi de vară”, arată sursa citată.

Deocamdată nu se ştie exact câte persoane sunt în aceste maşini.

Pe şosea este aşternut un strat de circa 10-15 centimetri de zăpadă şi pe foarte multe porţiuni s-a format gheaţă.